חג גדול לאוהבי המשמשים: ממש בימים אלה אפשר להשיג את הכתום הנפלא הזה, שלנצח ייזכר כמבשר הרשמי של החופש הגדול, במחירים נמוכים במיוחד – ואנחנו מדברים על ירידה של קרוב ל-50 אחוז (!). אילן אשל מארגון מגדלי הפירות הסביר כי האשם במפולת המחיר הזאת הוא החום, שגרם לפירות להבשיל מהר מהצפוי והציף יפה-יפה את השוק.
החקלאים מן הסתם מבואסים, אבל אנחנו לא יכולים שלא לצהול, לחזור לאסוף גוגואים, וכמובן להיכנס למטבח ולנצל את השפע בשלל מאכלים משובצי משמשים. אז הנה, כינסנו עבורכם כמה מתכונים נבחרים – לגזור ולהשתמש מיד. ראו הוזהרתם, מדובר בעונה קצרה.
ריבת משמשים
הדרך הכי טובה להשתמש בכמות מקסימלית של פרי היא להכין ריבה. מה גם שהיא נשמרת לאורך זמן (בהנחה שלא זוללים אותה מיד מרוב שהיא טעימה) ויכולה לשמש לאינספור מאכלים – החל בסנדוויץ פשוט לביה"ס וכלה בעוגות, עוגיות ומילוי סופגניות.
טופו ברוטב דבש ומשמש
כשאומרים לנו "טופו", רובנו חושבים מיד על תחליף בשר לצמחונים שמהווה חיקוי חיוור להמבורגר או שניצל. אבל למעשה מדובר בחלב סויה שעבר תהליך גיבון והוא חסר טעם כמעט לחלוטין. הטופו סופג את הטעמים שסביבו ביעילות, ולכן הוא יכול לככב לא רק במנות עיקריות, אלא גם בקינוחים. המתכון הקריר הזה, למשל, מושלם לימי הקיץ.
כופתאות תפוחי אדמה עם משמשים
שימו לב: מדובר במתכון רב שלבים הדורש ניסיון. גם אם בפעם הראשונה לא יוצא לכם מאוד מוצלח (קצת מתפרק, קצת דביק, קצת קשה מדי) – אל תתייאשו. אחרי פעמיים-שלוש ייכנס לחייכם חבר חדש ונהדר.
פאי משמשים
כשאוכלים עוגת פירות תופסים שתי ציפורים במכה: גם מנצלים את פירות העונה בצורה הכי מתוקה וגם מרגישים פחות מושחתים – כי בכל זאת, לא מדובר בעוגת שוקולד עשירה וקצפת אלא בקינוח על טהרת מוצר שסיסמתו הייתה פעם "קח פרי ותהיה לי בריא". הנה לפניכם מתכון קל שיקצור שבחים אצל כל חובב משמשים.
וכדי שלא תחשבו שכל מה שאפשר להכין עם משמשים זה קינוחים ומתוקים, הנה מתכון שיכול לככב בקלות בתור המנה העיקרית בארוחה הבאה שלכם.
עוף במשמשים
מצרכים:
7 נתחי עוף בינוניים-קטנים
1 בצל קצוץ
1/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
2 גזרים מקולפים ופרוסים דק
4 משמשים גדולים חתוכים לרבעים
1 כף דבש (אפשר סילאן)
1/2 כוס מים רותחים
2כפות סוכר
1 כף רוטב סויה
3 כפות שמן
הכנה:
1. מחממים היטב מחבת כבדה מברזל.
2. משחימים יפה את נתחי העוף מכל הצדדים.
3. מוציאים את העוף ומוסיפים למחבת שמן.
4. מוסיפים את הירקות לטיגון קל.
5. מוסיפים את הממתיקים (סוכר, דבש/סילאן), מיץ התפוזים והסויה. מערבבים.
6. מוסיפים את העוף והמשמשים ומביאים לרתיחה.
7. מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כ-35 דקות, עד שהעוף רך ועסיסי.