משלוח מנות (צילום: istockphoto)
משלוח מנות. הרבה יותר שווה להכין לבד | צילום: istockphoto

בואו נחליט שהשנה אנחנו משקיעים במשלוחי המנות. וב"משקיעים" הכוונה היא לא לרכישת ממתקי גורמה עבודת יד, אלא בהפעלת היצירתיות והמטבח והכנת ממתקים שווים לגמרי בעצמכם.

אז מה צריך להיות במשלוח המנות האידיאלי הזה? אוזני המן, ברור – אי אפשר בלי; חטיפים בריאותיים באדיבות פיליס גלזר, בשביל המצפון; מקלות בצק עלים עם תבלינים – שהם בערך החטיף הכי קל שהכנתם אי פעם (אהרוני, תודה); ריבה ביתית קלילה להכנה – כי בצנצנת יפה זה פשוט עושה את העבודה; ולסיום סיומת – ממתקי מרשמלו תוצרת בית, שמצריכים השקעה ומיומנות, אבל גם אם תחליטו להכין משלוח מנות בלעדיהם נסלח לכם לגמרי. רוצים להוסיף בקבוק יין? לכו על זה.

אוזני המן

המרכיבים (40 אוזניים):
לבצק:
3 וחצי כוסות קמח
1/2 כוס שקדים טחונים דק ומנופים
275 גרם חמאה
2 ביצים
כוס אבקת סוכר
3 כפות סוכר
קורט מלח
כפית אבקת אפייה

למלית:
כוס וחצי חלב
300 גרם פרג טרי טחון
כוס סוכר
50 גרם צימוקים
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם)
3 כפות ריבה / דבש
קליפה מגוררת מלימון שלם

למשיחה:
ביצה טרופה

אין תמונה
אוזני המן. זה באמת לא סיפור להכין אותן לבד

אופן ההכנה:
1. הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת.
2. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון).
3. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים.
5. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד.
6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה.
7. בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות.
8. מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים.
9. מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה.
10. מקררים את המלית בכלי.
11. מחממים תנור ל-180 מעלות.
12. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ.
13. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק.
14. סוגרים לצורת אוזן המן.
15. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת.
16. מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: אוזני המן

גרנולה בר סופר-קלים של פיליס גלזר

המרכיבים (12 מנות):
2 כוסות (200 גרם) גרנולה עם פירות יבשים ואגוזים או שקדים
¼ כוס סוכר חום, מהודק
1 ביצה, רצוי אורגנית, טרופה
1 כפית תמצית וניל טהור
¼ כוס אננס או ליצ'י מיובש קצוץ דק מאוד, או צימוקים, חמוציות, או אוכמניות

אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מרפדים את התחתית והדפנות של התבנית (תבנית בגודל 20x20 ס"מ) בנייר אפייה (מהדקים את הנייר לדפנות עם מעט שומן) ומשמנים גם את הנייר.
2. שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומשטחים לעובי אחיד.
3. אופים 15-18 דקות עד שהמאפה מזהיב. מחכים 5 דקות וחותכים לאורך ולרוחב ל-12 מלבנים. מצננים 15 דקות. עוטפים בניילון נצמד, בנפרד, כל גרנולה בר.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: גרנולה בר של פיליס גלזר

אין תמונה
חטיפי הגרנולה של פיליס גלזר. קל קל

מקלות בצק עלים מתובלים של אהרוני

המרכיבים:
בצק עלים
חלמון ביצה טרוף במעט מים
מלח גס
פלפל שחור גרוס
גרגירי כמון שלמים
שומשום שחור ולבן
קימל
שבבי פלפל אדום חריף
גרגירי שום יבשים
בצל מטוגן יבש

מקל בצק עלים (צילום: pidjoe, Istock)
נראה תמים, אבל מה זה טעים | צילום: pidjoe, Istock

אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מרדדים את הבצק ליריעה דקה, וחותכים לרצועות ברוחב של כסנטימטר.
3. מורחים את הרצועות בחלמון הטרוף, ומפזרים מלח גס ותבלינים.
4. מסובבים ומפתלים את רצועות הבצק סביב עצמן.
5. מניחים בתבנית אפייה ואופים כ-20 דקות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מקלות בצק עלים של אהרוני

ריבת תותים ביתית

המצרכים:
חצי קילו תותים
כוס סוכר

אופן ההכנה:
1. מנקים את התותים, חותכים אותם לרבעים ושמים בסיר יחד עם הסוכר.
2. מביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. חשוב לבחוש מדי פעם, ומומלץ להסיר את הקצף הנוצר למעלה.
3. מעבירים לצנצנת ומצננים.

>>לגרסת ההדפסה של המתכון: ריבת תותים

מרשמלו תוצרת בית (צילום: מה יש לאכול)
מרשמלו. תוצרת בית! | צילום: מה יש לאכול
מרשמלו תוצרת בית

המצרכים:
2 שקיות ג'לטין
1 כוס מים
2 כוסות סוכר
3/4 כוס סירופ תירס
קורט מלח
2 כפות תמצית וניל
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת המיקסר את הג'לטין עם חצי כוס מים וממתינים חצי שעה.
2. מערבבים בסיר בעל תחתית עבה את הסוכר, סירופ התירס, חצי כוס מים וקורט מלח. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד לטמפרטורה של 115 מעלות.
3. מפעילים את המיקסר עם ראש ההקצפה ומזליפים באיטיות את הסירופ שבושל לתערובת הג'לטין. לאחר 10 דקות מוסיפים שתי כפות תמצית וניל.
4. יוצקים את התערובת על חלקו החלק של משטח סיליקון ומשאירים לייבוש במשך 12 שעות.
5. בוזקים מעט אבקת סוכר וחותכים את המרשמלו לקוביות.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרשמלו תוצרת בית

>> נפתח לכם התיאבון? קבלו מתכון לעוף, תפוחי אדמה ואורז בשקית קוקי אחת