משלוח מנות שווה באמת הוא כזה שאתם מכינים לבד, מכל הלב, עם שלל מאפים ומתוקים מעשה ידיכם: אוזני המן, חטיפי גרנולה, מקלות מתובלים, ריבה ומרשמלו תוצרת בית. הנה המתכונים
משלוח מנות. הרבה יותר שווה להכין לבד | צילום:
istockphoto
בואו נחליט שהשנה אנחנו משקיעים במשלוחי המנות. וב"משקיעים" הכוונה היא לא לרכישת ממתקי גורמה עבודת יד, אלא בהפעלת היצירתיות והמטבח והכנת ממתקים שווים לגמרי בעצמכם.
אז מה צריך להיות במשלוח המנות האידיאלי הזה? אוזני המן, ברור – אי אפשר בלי; חטיפים בריאותיים באדיבות פיליס גלזר, בשביל המצפון; מקלות בצק עלים עם תבלינים – שהם בערך החטיף הכי קל שהכנתם אי פעם (אהרוני, תודה); ריבה ביתית קלילה להכנה – כי בצנצנת יפה זה פשוט עושה את העבודה; ולסיום סיומת – ממתקי מרשמלו תוצרת בית, שמצריכים השקעה ומיומנות, אבל גם אם תחליטו להכין משלוח מנות בלעדיהם נסלח לכם לגמרי. רוצים להוסיף בקבוק יין? לכו על זה.
למלית: כוס וחצי חלב 300 גרם פרג טרי טחון כוס סוכר 50 גרם צימוקים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (50 גרם) 3 כפות ריבה / דבש קליפה מגוררת מלימון שלם
למשיחה: ביצה טרופה
אוזני המן. זה באמת לא סיפור להכין אותן לבד
אופן ההכנה: 1. הכנת הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים יחד בקערה נפרדת. 2. בקערת המיקסר עם וו בחישה (גיטרה) בוחשים את החמאה, הסוכר ואבקת הסוכר (אפשר גם במעבד מזון). 3. מוסיפים לתערובת החמאה את הביצים בהדרגה, עד לקבלת תערובת אחידה. 4. עוצרים את המיקסר ומוסיפים את אבקת האפייה, המלח, והשקדים הטחונים. 5. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד. 6. משטחים את הבצק למלבן, עוטפים בניילון נצמד ומשהים אותו במקרר לזמן של מינימום כשעה למנוחה. 7. בזמן שהבצק מתקרר מתחילים בהכנת המלית: בסיר בינוני שמים את החלב, הפרג, הסוכר והצימוקים ומבשלים מעל להבה בינונית כ-15 דקות. 8. מוסיפים את הריבה/דבש והאגוזים. 9. מבשלים עוד 5 דקות על להבה נמוכה. 10. מקררים את המלית בכלי. 11. מחממים תנור ל-180 מעלות. 12. מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה בעובי של כ-2-3 מילימטר וקורצים עיגולים בקוטר של 8 ס"מ. 13. מזלפים מהמלית במרכז כל עיגול בצק. 14. סוגרים לצורת אוזן המן. 15. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים בביצה טרופה בעזרת מברשת. 16. מכניסים את העוגיות לתנור ואופים כ-10 דקות עד לקבלת צבע זהוב.
המרכיבים (12 מנות): 2 כוסות (200 גרם) גרנולה עם פירות יבשים ואגוזים או שקדים ¼ כוס סוכר חום, מהודק 1 ביצה, רצוי אורגנית, טרופה 1 כפית תמצית וניל טהור ¼ כוס אננס או ליצ'י מיובש קצוץ דק מאוד, או צימוקים, חמוציות, או אוכמניות
אופן ההכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). מרפדים את התחתית והדפנות של התבנית (תבנית בגודל 20x20 ס"מ) בנייר אפייה (מהדקים את הנייר לדפנות עם מעט שומן) ומשמנים גם את הנייר. 2. שמים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית ומשטחים לעובי אחיד. 3. אופים 15-18 דקות עד שהמאפה מזהיב. מחכים 5 דקות וחותכים לאורך ולרוחב ל-12 מלבנים. מצננים 15 דקות. עוטפים בניילון נצמד, בנפרד, כל גרנולה בר.
אופן ההכנה: 1. מנקים את התותים, חותכים אותם לרבעים ושמים בסיר יחד עם הסוכר. 2. מביאים לרתיחה תוך בחישה מתמדת, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה. חשוב לבחוש מדי פעם, ומומלץ להסיר את הקצף הנוצר למעלה. 3. מעבירים לצנצנת ומצננים.
אופן ההכנה: 1. מערבבים בקערת המיקסר את הג'לטין עם חצי כוס מים וממתינים חצי שעה. 2. מערבבים בסיר בעל תחתית עבה את הסוכר, סירופ התירס, חצי כוס מים וקורט מלח. מבשלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד עד לטמפרטורה של 115 מעלות. 3. מפעילים את המיקסר עם ראש ההקצפה ומזליפים באיטיות את הסירופ שבושל לתערובת הג'לטין. לאחר 10 דקות מוסיפים שתי כפות תמצית וניל. 4. יוצקים את התערובת על חלקו החלק של משטח סיליקון ומשאירים לייבוש במשך 12 שעות. 5. בוזקים מעט אבקת סוכר וחותכים את המרשמלו לקוביות.
תגובות