לא ברור מי מהסלבים בחר איזה מהמרכיבים ברשימת הקניות של 'האח הגדול VIP', אבל אנחנו מהמרים שהחשק למלאווח, למשל, הגיע מכיוונו של שימי תבורי ולא מהאחיות פיק. כמיטב המסורת, השף אבי ביטון ממסעדת אדורה מגיש לכם כאן מתכונים לארוחה מפוארת, עם כל המרכיבים שהסלבס הנעולים ביקשו בטייק-אווי. אולי עוד תצא לכם מזה ארוחת שישי.
![רשימת קניות האח vip שבוע שני רשימת קניות האח vip שבוע שני](https://img.mako.co.il/2009/03/11/bigbrotherfood1_c.jpg)
קישואים ממולאים בגבינה ברוטב יוגורט עשבי תיבול ושמן זית
2 קישואים בינוניים
1 בצל גדול קצוץ ומטוגן
50 גרם גבינה צפתית
50 גרם גבינה צהובה
50 גרם גבינת אמנטל
1 ענף תימין קצוץ
1/2 ענף רוזמרין קצוץ
1/4 כוס שמן זית
1 כף פירורי לחם גדושה
לרוטב היוגורט:
1/2 כוס יוגורט
2 כפות שמן זית
מעט תימין קצוץ
מעט רוזמרין קצוץ
1 שן שום קצוצה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. שוטפים היטב את הקישואים וחותכים לחתיכות בגודל של כ-5 ס"מ.
2. מרוקנים כל חתיכה, ויוצרים מעיין כוס קטנטנה.
3. מגרדים את כל הגבינות, מערבבים עם 1/2 מכמות שמן הזית, הבצל המטוגן ופירורי הלחם, וממלאים את הקישואים בתערובת.
4. משמנים את הקישואים במעט שמן זית, ואופים בחום גבוה כ-10 דקות.
5. הרוטב: מערבבים את המרכיבים יחד, עד לקבלת תערובת אחידה.
6. ההגשה: יוצקים על צלחת מעט מהיוגורט, ומסדרים את הקישואים מעל. ניתן לקשט בקוביות עגבנייה ובצל ירוק.
לגרסת ההדפסה של המתכון
אוסובוקו של עגל ביין אדום וירקות שורש
1 ק"ג אוסובוקו פרוס לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ
1 בקבוק יין אדום
2 גזרים
2 בצלים
5 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות 1 ס"מ על 1 ס"מ
1/4 כוס סילאן
1 ענף רוזמרין טרי
1 כף שטוחה של תימין יבש
1 כפית פפריקה מתוקה
מעט צ'ילי טרי
1/4 כוס שמן זית
1 תפוז
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. בסיר רחב יוצקים שמן זית.
2. מטבלים את האוסובוקו במלח ופלפל וצורבים מכל צד עד להשחמה.
3. מוסיפים את היין האדום ומקרצפים את תחתית הסיר, בעזרת כף עץ.
4. מוסיפים את ירקות השורש וכל התבלינים.
5. יוצקים מים עד 5 ס"מ מעל האוסובוקו ומביאים לרתיחה.
6. לאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות.
7. ההגשה: בצלחת נאה מניחים מעט מהירקות והאוסובוקו ומגרדים מעל גרידת תפוז.
לגרסת ההדפסה של המתכון
![שוקולד ובננות (צילום: john shepherd, Istock) שוקולד ובננות (צילום: john shepherd, Istock)](https://img.mako.co.il/2009/03/12/iStock_banana-and_b.jpg)
מאפים מהירים של מלאווח שוקולד ובננות
מצרכים: (4 מנות)
2 עיגולים של מלאווח מופשרים (אך עדיין קריר)
2 בננות פרוסות
100 גרם חבילת שוקולד חלב איכותי (אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר איכותי במקום)
1 ביצה טרופה עם 3 כפות מים (להברשה)
אופן ההכנה:
1. מחממים את תנור האפייה לחום של 170 מעלות
2. חותכים ריבועים בגודל 6 ס"מ על 6 ס"מ מכל מלאווח.
3. במרכז כל ריבוע מניחים כמה פרוסות בננה ושתי קוביות שוקולד.
4. מושחים את צידי המלאווח במעט ביצה וסוגרים כמו שסוגרים בורקס. חוזרים על פעולה זו עד לגמר הבצק.
5. מברישים את המאפים בביצה ואופים בתנור החם עד להשחמה.
לגרסת ההדפסה של המתכון
למה לכם לשבור את הראש בתכנונים? תפריטים ומתכונים לעשרות ארוחות מיוחדות