לאמא שלי ידיים מבורכות שיודעות לעשות הכל. בעיקר בחורף. אז היא פורחת. היא לא אוהבת שהבורקסים שלה מזיעים, לכן היא מפסיקה לרדד בצק עלים בתחילת יוני, היא סורגת במרץ רק בחורף וגם מרק בצל היא מכינה רק בחורף. בקיץ היא מנקה למרות שגם חורף אפשר למצוא אותה מרססת ומנגבת ומקרצפת לכלוכים דמיוניים שרק היא רואה בנהרות אקונומיקה ופנטסטיק.
היא גם מכינה את מרק הבצל הטעים ביותר ביקום. חורפי, עשיר ומשגע ובעיקר ממש לא מסובך להכנה. כשאני מודיעה לה שאני באה הביתה, המרק הזה תמיד מחכה לי וגם הידיים הטובות שלה וגם קרם ברולה, כי חייבים לקנח.
מרק הבצל המופלא של גלי
המרכיבים:
7 בצלים גדולים מאד, קלופים
שמן לטיגון הבצלים
2 גזרים חתוכים לעיגולים
שני ליטר ציר עוף או מים עם כף אבקת עוף (בשום פנים ואופן לא אבקת מרק בצל)
מלח, פלפל
זר פטרוזיליה
כפית סוכר
בקבוק יין לבן יבש (שרדונה)
כוס יין פורט
להגשה: גבינה מגוררת, באגט קלוי
וכך תעשו:
1. חצו את הבצלים לאורכם, חתכו לפרוסות דקיקות ואז שוב חתכו לאורך (כך תקבלו רבעי גזיזי בצל).
2. טגנו בסיר כבד עם שמן, תוך כדי בחישה מתמדת עד להשחמה. ככל שתשחימו יותר כך צבע המרק יהיה יפה, כהה ועמוק יותר.
3. הוסיפו לקראת סוף הטיגון את טבעות הגזרים וערבבו.
4. הוסיפו את ציר העוף או את המים עם אבקת המרק. מי שלא אוהב אבקות שישקיע בציר טוב עם עוף וירקות שורש או יתפשר על מים עם מעט אבקת מרק.
5. הוסיפו מלח, פלפל וסוכר, הכניסו את זר הפטרוזיליה השטוף והביאו לרתיחה.
6. לאחר שרותח, כסו את הסיר והעבירו לאש קטנה לבישול של שעה.
7. לאחר שעה הוסיפו את בקבוק היין הלבן ובשלו עוד חצי שעה.
8. הוסיפו את הפורט, בשלו כעשר דקות. בדקו אם לא חסר מלח והורידו מהאש.
9. הוציאו את זר הפטרוזיליה שגמר את תפקידו.
10. הגישו עם טוסטים קטנים והמון גבינה. אנחנו התעצלנו להכין טוסטים, אז רק קלינו באגט ישן.
11. מברכים את ידיה הטובות של אמי, אלא מה?