חבר שבור לב הוא מחזה קשה. אדם שליבו נשבר נוטה להצטחנן, להסתגר בביתו המוזנח, להתקפל בתנוחה עוברית על ספתו, שהופכת לאי בודד מוקף בים של טישואים. לכאורה, הוא מנסה להחלים אבל לרוב הוא פשוט מפסיק לאכול ואו להתקלח, בשביל שיוכל לשקוע באין מפריע בזיכרונות המסבים לו כאב. כאן אתם נכנסים לתמונה.
כן, בתור חברים קרובים שלו אתם אמורים לנחם אותו, להבטיח שהכל יהיה בסדר ולתת קונטרה חיובית לכמויות התרעלה הנשפכות מליבו המדמם. אבל פה לא נגמר התפקיד שלכם, במקרים כאלו סעד מילולי לא ממש מספיק, אתם צריכים לפעול בשטח: לנקות לו את הנזלת, לדחוף אותו למקלחת, והכי חשוב – לדאוג שהוא יאכל. בכל יום ינסה שבור הלב לשכנע אתכם שהעולם הוא מקום מחורבן, ולמרות שאולי יהיו לו טיעונים משכנעים מאוד, אסור לכם להפסיק לחייך אליו, ובשום פנים אסור להפסיק לפמפם לו פחמימות.
אין ברירה – עליכם לחגור סינר, לצעוד בצעד אמיץ אל המטבח ולהכין לו את האוכל הנכון.
שלב א': פתו אותו עם משהו חם ומתוק
בשבוע הראשון חייבים לנקוט אמצעים קיצוניים, שכן שברון לב כרוך באובדן התיאבון ובירידה דרסטית במוטיבציה הכללית להמשיך לנשום. רק שוקולד יכול לעזור כאן. לא ממש מזין או בריא, אבל רק הוא יכול להוכיח ללב המרוסק שבכל זאת יש לו בשביל מה לחיות.
פאדג' בראוניז ברוטב שוקולד פאדג'
מתוך הספר "שוקולד", לינדה קוליסטר, הוצאת כנרת
המצרכים (ל-16 חתיכות):
100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
125 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
275 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים גדולות, טרופות
85 גרם קמח רגיל
2 כפות אבקת קקאו
קורט מלח
100 גרם אגוזי פקאן חצויים או חתיכות של אגוז מלך
לרוטב שוקולד פאדג':
175 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
40 גרם חמאה ללא מלח
2 כפות סוכר
2 כפות סירופ זהוב
175 מ"ל חלב או שמנת מתוקה
תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה ומשומנת
ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד בקערה חסינת חום המונחת מעל סיר עם מים חמים על סף רתיחה (מקפידים שבסיס הקערה לא יבוא במגע עם המים).
2. מרחיקים ממקור החום ומצננים בזמן הקצפת החמאה.
3. מקציפים את החמאה במערבל חשמלי עד לקבלת קרם חמאתי רך.
4. מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, וממשיכים להקציף עד לקבלת קציפה תפוחה ורכה. מקציפים פנימה את הביצים בהדרגה.
5. מנפים את הקמח, הקקאו והמלח על התערובת, ולאחר מכן מוסיפים את השוקולד המומס. מערבבים בזהירות עד שהתערובת אחידה, ומוסיפים את האגוזים.
6. מעבירים את הבצק לתבנית מצופה נייר ומחליקים את המשטח העליון.
7. אופים במשך 30-35 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. חשוב שהמרכז יהיה יציב, אך מעט יותר רך ממרקם רגיל של עוגה.
8. מניחים את התבנית להצטנן, ולאחר מכן מוציאים את העוגה. כדי שהוצאת העוגה מן התבנית תהיה קלה יותר, ניתן לחתוך את נייר האפייה במידות גדולות מן התבנית, כך שהוא מציץ מצדי הדפנות.
9. לאחר שהעוגה הצטננה, מוציאים אותה כשהיא לא חתוכה, ונעזרים בשולי הנייר כבידיות. פועלים בזהירות, כדי לא לסדוק את פני העוגה.
הכנת רוטב השוקולד:
1. שמים את כל החומרים בקדרה קטנה בעלת תחתית עבה, ומניחים על להבה קטנה.
2. בוחשים בעדינות עד להמסה ולקבלת מרקם חלק. ממשיכים לחמם תוך ערבוב עד לסף רתיחה.
3. מרחיקים מן האש ומגישים מיד. הרוטב יסמיך בעת שיצטנן.
4. חותכים את העוגה ל-16 ריבועים ומצפים אותם ברוטב השוקולד. ניתן לאכול חם או בטמפרטורת החדר. לאחר שהעוגה הצטננה, מומלץ לאחסן את החתיכות במכל אטום.
את הבראוניז מומלץ לאכול בתוך 5 ימים, אך ניתן להקפיאם למשך חודש. את רוטב השוקולד רצוי לאכול באותו יום או להניח לו להצטנן, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר ל-48 שעות. כל חימום חוזר שלו חייב להיעשות בעדינות.
שלב ב': פטמו אותו בפחמימות מעוררות גזים
בשבוע השני כדאי לנסות לגרום לשבור הלב לראות את היתרונות שבמצבו החדש, שהעיקרי בהם הוא היכולת לאכול ללא חשבון מאכלים משמינים ומעוררי גזים. במקביל, אל תפסיקו להזרים לו מנות גדושות של פחמימות ושומן – הן מנחמות, וחוץ מזה, בכי שורף המון קלוריות.
הרוקוט קרומפליט ההונגרי הוא מאכל פשוט, ארצי, ממלא ומנחם, ומה לעשות שמלבד סגולותיו אלו הוא מייצר בקיבה רוחות עזות. שבור הלב צריך להיזכר בעולם הגשמי, הוא צריך קצת לחייך, ואין כמו המבוכה שלאחר נפיחה בשביל לגרום לו לעשות את זה.
רוקוט קרומפליט
המצרכים (ל-5 מנות):
8 תפוחי אדמה בינוניים שטופים ומבושלים בקליפתם
5 ביצים קשות (ניתן להכניס אותן לסיר שבו מתבשלים תפוחי האדמה ב-10-15 הדקות האחרונות של הבישול)
2 גביעי שמנת חמוצה
כ-50 גרם חמאה
מלח
6-8 כפות פירורי לחם
ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. קולפים את הביצים ותפוחי האדמה ופורסים לפרוסות עגולות.
3. משמנים בחמאה סיר עגול שניתן להכניס לתנור.
4. בתחתית הסיר מסדרים שכבה של פרוסות תפוחי אדמה ומעליהן פרוסות מביצה וחצי.
5. מעל הביצים בוזקים מלח, מניחים ריבועים של חמאה ואז מורחים מעל הכל שכבת שמנת נאה.
6. מעל השמנת מסדרים שכבה נוספת של תפוחי אדמה, ביצים, חמאה ושמנת – ארבע שכבות סך הכל.
7. מעל השכבה האחרונה של השמנת מפזרים את פירורי הלחם.
8. אופים 50 דקות, ואוכלים חם.
שלב ג': ציידו אותו היטב ושלחו אותו לדרכו חדשה
בסוף השבוע השני או בתחילת השלישי יתחיל שבור הלב הממוצע לחזור בהדרגה אל בין הבריות. גל הכאב הראשוני חלף עבר, וכעת עליו לעמוד מול העולם ולהכריז שהוא עדיין כאן. בשלב הזה הוא זקוק למשהו בריא שיחזק אותו, משהו מחמם, נעים וקל. בכל זאת, דרך ארוכה עוד לפניו.
מרק דלעת ובטטה
המצרכים (ל-8 מנות):
400 גרם דלעת קלופה וחתוכה לריבועים בגודל 2X2
3 בטטות בינוניות קלופות וחתוכות לריבועים בגודל 2X2
2 שורשי פטרוזיליה קלופים ופרוסים לטבעות
שמנת מתוקה
מעט שמן לטיגון
1 בצל קלוף וחתוך
חצי כוס גרעיני דלעת טבעיים, קלופים ומטוגנים בכף חמאה (לא חובה). \
ההכנה:
1. בסיר גבוה מעל להבה נמוכה מאדים את הבצל במעט שמן עד שהוא הופך שקוף (כ-7 דקות).
2. מוסיפים את שורש הפטרוזיליה ומאדים כ-7 דקות נוספות.
3. מוסיפים את קוביות הדלעת והבטטה ומאדים למשך מספר דקות.
4. ממליחים ומפלפלים (שימו לב שכמות המלח והפלפל שמוסיפים בשלב זה צריכה להיות מועטה, המרק עוד יצמצם נפח והטעמים יהפכו למרוכזים יותר).
5. מכסים את הירקות במים כ-4 ס"מ מעל גובהם, מכסים את הסיר ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כ-40 דקות.
6. בתום הבישול מתבלים שוב וטוחנים את המרק, או מעבירים אותו דרך מסננת עדינה.
7. מגישים עם מעט שמנת מתוקה (חשוב לא לחמם את השמנת, כי היא תתפרק) וחופן גרעיני דלעת. תוספת הגרעינים אינה הכרחית, אבל היא מוסיפה למרק ממד פריך ומענג.