דוגרי פותנה, אנחנו מאוכזבים. ראינו אותך מבשלת, ראינו את המג'דרה והחומוס שלך, התרשמנו, והרשנו לעצמנו לטפח ציפיות לגבי העתיד הקולינרי של הבית. אחרי הכל אנחנו רגילים – רגילים לחלות של שפרה, לתבשילים של חגית, לחמין של פנינה. ראינו אותך, ואמרנו "או, כנראה בכל זאת יהיה אוכל טוב בבית".
ואז ראינו את רשימת הקניות שהגישו הדיירים השבוע, וחשכו עינינו: חסרת מעוף, בסיסית להחריד – אפילו שום ובצל לא תמצאו בה. כאילו לא חשבו שם על הרבה מעבר לסנדוויץ'. מכיוון שלא רצינו לוותר, וחשבנו בכל זאת להכין ארוחה מהמוצרים שהולכים ללוות את הדיירים השבוע, החלטנו ללכת על ארוחה מרובת תבלינים, שיצילו את המוצרים מהשממה הגלומה בהם. ואמרתם תבלינים – אמרתם אוכל הודי.
אורז מלא עם דאל עדשים כתומות ורוטב יוגורט
דאל
המצרכים:
רבע קילו עדשים אדומות
חמש וחצי כוסות מים
2 פרוסות דקיקות של ג'ינג'ר
עגבנייה מגוררת ללא הקליפה
שלוש כפות גהי (חמאה מזוקקת: מחממים חצי קילו חמאה בסיר כבד על אש נמוכה מאוד, בין 10 ל-20 דקות. כשהקצף הלבן על פני החמאה מתחיל לשנות צבע לזהוב מסירים את מהאש ומסננים את החמאה מעל בד. החמאה המסוננת היא הגהי)
מלח
רבע צרור של עלי כוסברה טרייה קצוצים
אופן ההכנה:
1. מניחים את העדשים והמים בסיר מעל להבה בינונית ומביאים לרתיחה. מסירים את הקצף שנוצר למעלה.
2. מוסיפים את הג'ינג'ר ורבע מכמות הכוסברה ומערבבים. מכסים את הסיר, אבל משאירים מרווח קטן בין המכסה לאחת מדפנות הסיר.
3. מבשלים מעל להבה נמוכה כשעה וחצי, עד שהעדשים רכות מאוד. בחצי השעה האחרונה של הבישול ממליחים. מערבבים כל כמה דקות כדי שהתבשיל לא יידבק לתחתית הסיר.
4. מחממים את החמאה במחבת, ומוסיפים את העגבנייה המגוררת ואת יתרת הכוסברה.
5. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר העדשים ומערבבים. מגישים עם אורז ורוטב יוגורט.
אורז מלא – מתכון בסיסי
המצרכים:
כוס אורז מלא
שתי כוסות מים
מלח
מעט שמן
אופן ההכנה:
1. מניחים את השמן והאורז בסיר מעל להבה בינונית, מערבבים כמה דקות, מוסיפים את המים וממליחים בנדיבות.
2. כשהמים מגיעים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
3. מבשלים כ-30 דקות. מכניסים ידית של כף עץ למרכז הסיר כדי להתבונן בתחתיתו – אם רואים שיש עדיין מים ממשיכים בבישול עד 10 דקות נוספות, אם לא – מכבים את האש.
4. משאירים את הסיר מכוסה ל-10 דקות נוספות.
רוטב יוגורט
המצרכים:
יוגורט
מלח
עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים.
תבשיל גרגירי חומוס ופלפל (חאנה)
המצרכים:
חצי קילו גרגירי חומוס שהושרו במים ללילה
עגבנייה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות
שני פלפלים אדומים חתוכים גס
חצי כף ג'ינג'ר קלוף
מלח לפי הטעם
שלוש כפות גהי
מים
חצי צרור כוסברה קצוצה
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מסננים את החומוס מנוזלי ההשריה ומניחים בסיר. מכסים במים חמים ומבשלים על אש קטנה במשך כשלוש שעות, עד שהחומוס רך.
2. טוחנים את העגבנייה, הפלפל, הפטרוזליה והג'ינג'ר עד שמתקבל רוטב אחיד.
3. מחממים את הגהי מעל להבה נמוכה ומוסיפים את רוטב העגבניות והפלפלים. מבשלים תוך כדי ערבוב כ-10 דקות.
4. בהדרגה ותוך כדי ערבוב מוסיפים לרוטב כוס מים, ומביאים לרתיחה.
5. מוסיפים לרוטב את החומוס המבושל ומבשלים יחד כ-20 דקות. כ-10 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.