המרכיבים (ל-20 עוגיות):
לבצק:
260 גרם קמח (שתי כוסות פחות כף אחת), מנופה (אל תוותרו על זה, זה לוקח דקה ועושה את ההבדל)
160 גרם חמאה קרה (חשוב!), חתוכה לקוביות
80 גרם (שני שליש כוס) אבקת סוכר (שוב – מנופה)
גרידת לימון
2 כפות תמצית וניל (עדיף אמיתית, אבל האמת היא שגם עם תמצית פשוטה מהסופר זה יוצא נפלא)
2 כפות מי קרח
קמצוץ מלח
מעט מאוד קורנפלור, לרידוד הבצק סוכר
לממרח השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר או לבן
2 כפות חלב
לציפוי:
בצק סוכר צבעוני, או בצק סוכר לבן + צבע מאכל
ציוד:
* מקלות לעוגיות (עמידים בחום, שנמכרים בחנויות המתמחות. אם אין - אפשר להשתמש בשיפודים, רק לקטום להם את השפיץ)
* בצק סוכר (אפשר להשיג בחנויות המתמחות, אבל גם בסניפי מגה, תחת המותג מיימונ'ס. אפשר לקנות בצק צבעוני או בצק לבן ובנפרד צבע מאכל)
אופן ההכנה:
1. מערבבים במיקסר עם ווגיטרה את הקמח, החמאה, גרידת הלימון והמלח, עד שגושי החמאה נעלמים ומתקבלים פירורים קטנים ואחידים.
2. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים רק עד שהיא מתמזגת במסה.
3. מוסיפים את תמצית הווניל והמים הקרים ומגבירים את מהירות הערבוב. ממשיכים רק עד שמתקבל בצק אחיד, ולא יותר.
4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לחצי שעה למקרר.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מקמחים קלות את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק הקר לעובי חצי ס"מ.
7. קורצים עוגיות באיזו צורה שרוצים ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
8. מכניסים את המקל בעדינות ובזהירות לבצק עד האמצע (חשוב לעשות את זה כשהבצק עדיין קר).
9. מכניסים את התבנית לתנור ואופים כ-20 דקות. מניחים לעוגיות להצטנן.
10. בינתיים מחממים בקערה מעל סיר מים רותחים (בן מארי) את השוקולד (מריר או לבן) והחלב. אפשר לעשות את זה גם במיקרו, אם נזהרים ומערבבים כל הזמן.
11. מרדדים על מעט קורנפלור חתיכה מבצק הסוכר וקורצים את הצורה הרצויה (אל תגזימו עם הקורנפלור, כי הוא עלול לייבש את הבצק). את שאריות הבצק אוטמים מיד בניילון נצמד, שלא יתייבש. טיפ: לפני העבודה עם בצק הסוכר מורחים מעט שומן צמחי על הידיים (אפילו מרגרינה). זה מקל על העבודה.
12. מורחים בעזרת מכחול את השוקולד, ומעליו מדביקים את בצק הסוכר. אם רוצים, מקשטים בסוכריות.
>> תודה לקרי וקרן מג'יג'י בייקרי