השנה החורף החליט לבקר רק בשישי שבת, מה שקצת דופק את האפשרות לצאת לחיק הטבע ולהתפנן על השמש. נאלץ להסתפק לראות אותה במשך השבוע רק בדרך לעבודה. אבל בואו לא נהיה מרירים ונשתדל להסתכל על חצי הקדירה המלאה. לא רק שזה טוב לחקלאות ולמפלס המים, גם הכישורים הקולינריים שלנו יכולים לזכות להשחזה, שלא לדבר על ההרחבה המשמעותית שזוכה לה יכולת הבליסה. 

תבשיל קדירה (צילום: gabrieldome, Istock)
כל מה שהגוף שצריך בשביל להישאר חם | צילום: gabrieldome, Istock

אין יפות יותר מהשבתות החורפיות לתבשילי קדירה עשירים וארוכי בישול, ואין מוצלחים יותר מבקרי שישי גשומים ואפורים לעבודה במטבח - קיצוץ ירקות בזמן שהתנור מתחמם, מכין את עצמו לקלוט סיר כבד, מלא ומדושן, של ירקות שורש ובשר, למשל, ששעות ארוכות בחום משחררות מהם את כל הטוב שהטבע אצר בהם והופכות אותן לשמשות קטנות שיחממו אותנו כל עוד בחוץ סוער. 

ההתפייטות הזאת עשתה לכם חשק? אז קבלו מתכונים של מקצוענים לשישיית קדירות מופלאות:

קדירת בשר חורפית  של אהרוני 

 

אוסבוקו טלה, עם טוויסט ארומטי מיוחד של השף אריאל כהן

 

ביף בורגיניון מדהים וספוג יין של השף איתן זנזורי 

 

צלי בקר אפוי במילוי חציל, עגבניות ונענע של השף אבי שטייניץ מאדום אדום

 

קדירת עוף משכרת של מסעדת מיכאלי

 

ולקינוח שוקונגו— עוגת שוקולד חמה בפויקה או קדירה

 

אוכל: פוייקה פונדו שוקולד1 (וידאו WMV: עדי רם)
ככה, אגב, נראה שוקונגו, אם עדיין לא השתכנעתם | וידאו WMV: עדי רם