יום העצמאות הוא ללא ספק היום הכי בשרי בשנה - יום שבו תוכלו להריח בשר חרוך תחת כל עץ רענן, יום שבו מתאחדת כל המשפחה מסביב לגחלים רוחשות ונתחים נוטפי דם, וחוגגת את הקרניבוריות החד-שנתית. אבל מה, בכל "על האש" משפחתי שכזה תמצאו את הבחור השקט בפינה, זה שמנקר מהסלטים והוגה בכמה רוע יש בעולם שהורגים בו כל כך הרבה חיות. או בקיצור - הצמחוני.
אז כמחווה למנקרי הסלטים שקבבים צמחוניים לא עושים להם את זה, פנו מקום על הגריל, וקבלו המלצות ליום עצמאות נטול בשר.
המבורגר עדשים של בודהה בורגר
מצרכים:
1.5 כוסות בצל קצוץ
3/4 כוס גבעולי סלרי קצוצים
2 סלסלות פטריות שמפיניון
3 כוסות עדשים ירוקות מונבטות או 3.5 כוסות עדשים שהושרו לכ-8 שעות (אין צורך בבישול העדשים)
כוס וחצי אגוזי מלך
200 גרם רסק עגבניות
כוס זרעי פשתן טחונים
6 כפות גדושות נבט חיטה
10 שיני שום
4 כפות טחינה מלאה מהול ב-4 כפות מים
4 כפות רוטב סויה
חצי צרור עלי בזיליקום טריים
כפית וחצי מלח
כפית וחצי פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים מראש את התנור לחום של 190 מעלות.
2. קוצצים את הפטריות ומאדים עם הבצל והסלרי הקצוצים (או מטגנים אותם בשמן זית לגרסה יותר טעימה אך פחות בריאה).
3. קוצצים את העדשים והאגוזים ומערבבים אותם ביחד עם הפטריות, הבצל, והסלרי בתוך מעבד מזון.
4. מכניסים את יתר הרכיבים ומערבבים.
5. יוצרים קציצות (מומלץ להיעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ) ומניחים על רשת המגל המשומנת ל10- דקות מכל צד.
לאחר שאלו ייעלמו מהצלחת ופיותיהם של הסועדים הקרניבורים יתמלאו ריר, הממו אותם במנה הפשוטה הזו, המתבססת על קינואה, אבוקדו וקארי.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: המבורגר עדשים
קציצות קינואה ואבוקדו
המצרכים:
לקציצות:
1/2 כוס קינואה
1 כוס מים
1/2 אבוקדו
2 כפות פשתן טחון
1 כפית אבקת מרק עוף
1/2 כפית אבקת קארי
קורט מלח
1/2 ביצה טרופה
לרוטב:
1 כפית אבקת קארי
3 כפות שמנת מתוקה 15%
לציפוי:
1/2 כוס פירורי לחם
1/2 ביצה טרופה
להגשה:
עגבנייה, בצל קטן, גזר קטן, שתי שיני שום.
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה במים עם קורט מלח, חמש דקות בסיר מכוסה ועשר דקות נוספות ללא מכסה, או עד שכל הנוזלים נספגים בקינואה. מורידים מהאש.
2. קוצצים את האבוקדו ומוסיפים לסיר הקינואה. מוסיפים גם את יתר המצרכים של הקציצות: פשתן טחון, אבקת מרק, קארי וחצי ביצה טרופה.
3. יוצרים כדורים גדולים למדי (שלא יתפרקו בחריצי הגריל), מגלגלים בביצה ומצפים בפירורי לחם. צולים בערך 2-3 דקות מכל צד.
4. זורקים את העגבנייה, הבצל, הגזר ושיני השום על הגריל עד שהם מקבלים צבע יפה ומרקם רך ונוח לעבודה. חותכים לפרוסות.
5. את הרוטב ניתן לחמם בפינג'ן מעל הגריל, אך הוא מעולה גם קר. פשוט מערבבים את השמנת והקארי ושופכים מעל הקציצות.
6. מגישים את הירקות לצד המנה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות קינואה
המבורגר שיבולת שועל
1 בצל קצוץ
1 כף שמן זית
2 כוסות מים
1/4 כוס רוטב סויה
1 שן שום כתושה
½ 1 כפות אבקת בצל
1 כף בזיליקום/אורגנו מיובש
1/4 כוס שמרי בירה
1/4 כוס זרעי חמניות או אגוזי מלך קצוצים
1/3 כוס פירורי לחם
2 כוסות שיבולת שועל
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מתרכך.
2. מוסיפים למחבת את יתר החומרים פרט לשיבולת השועל, מערבבים היטב ומבשלים כחמש דקות.
3. מוסיפים את שיבולת השועל, מערבבים היטב ומבשלים חמש דקות נוספות.
4. מכסים את המחבת או הסיר ומשהים בצד למשך שעה.
5. יוצרים כ-15 כתיתות בגודל של חצי כוס. רצוי לעבוד עם ידיים רטובות ולסדר את הכתיתות על צלחת גדולה משומנת קלות.
6. צולים את הבורגרים במשך שבע דקות מכל צד עד שמתקבל צבע דומה לסטייק שיושב לידן.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: המבורגר שיבולת שועל