אנשי רמת גן-גבעתיים, שנאלצים להסתפק במבחר זעום של בתי קפה, מכירים את ויולה היטב - בכל זאת, מוסד. התל-אביבים לא כל כך הכירו אותה, לפחות לא עד שפתחה את חנות הקאפקייקס שלה בדיזנגוף. אנחנו מברכים על ההתפרסות הגיאוגרפית, ובעיקר על שלושת המתכונים שהיא הסכימה לחלוק איתנו.
קאפקייקס גזר
המצרכים (ל-12 יחידות):
3 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר חום
1 ושלושת רבעי כוסות שמן
2 כוסות קמח
חצי כוס קוקוס
2 כפיות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון
חצי כפית ג'ינג'ר
מעט אגוז מוסקט
חצי כוס צימוקים
2 כוסות גזר מגורד
לציפוי:
250 גרם גבינת שמנת
רבע כוס דבש
50 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
3. בכלי נפרד מערבבים קמח, קוקוס, תבלינים, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה לבלילת הביצים ולבסוף מוסיפים גזר וצימוקים.
4. מזלפים במנז'טים 3/4 גובה, ואופים במשך 20-25 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
5. להכנת הציפוי מערבבים במיקסר היטב את הגבינה, מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את הדבש ומזלפים על הקאפקייקס לאחר שהתקררו.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קאפקייקס גזר
קאפקייקס לימון מרנג
המרכיבים (ל-12 יחידות):
250 גרם חמאה
חצי כוס סוכר
3 ביצים
גרידה מלימון אחד + מיץ לימון
2 כוסות קמח
כפית אבקת אפייה
200 גרם שמנת חמוצה
למרנג:
100 גרם חלבונים
200 גרם סוכר
250 גרם מים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. במיקסר עם גיטרה טורפים היטב חמאה, סוכר וגרידת לימון עד לקבלת מסה תפוחה ובהירה. מוסיפים בהדרגה ביצים ועוברים עם לקקן כל פעם שמוסיפים ביצה. מוסיפים לסירוגין קמח, שמנת חמוצה ומיץ לימון (לא לערבב יותר מדי).
3. מזלפים לתוך מנז'טים 3/4 גובה ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
4. להכנת המרנג שמים סוכר ומים בסיר ומביאים לרתיחה (עד לקבלת סירופ סמיך).
5. מקציפים את החלבונים וכשהסירופ מגיע לטמפ' הנכונה מוסיפים אותו לחלבונים תוך כדי הקצפה במהירות בינונית.
6. ממשיכים להקציף עד שהמרנג מתקרר. מזלפים על הקאפקייקס. יש אפשרות לשרוף עם ברנר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קאפקייקס לימון מרנג
קאפקייקס חמאת בוטנים
המצרכים (ל-12 יחידות):
250 גרם חמאה רכה
1 וחצי כוס סוכר
4 ביצים
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
שלושת רבע כוס חמאת בוטנים
חצי כוס שמנת חמוצה
חצי כוס בוטנים קלויים קצוצים גס
לציפוי גאנאש:
200 גרם שוקולד חלב
250 גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. מקציפים במיקסר עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד לקבלת מסה תפוחה ואווירית. מוסיפים את הביצים בהדרגה ועוברים טוב טוב עם לקקן לאחר הוספת כל ביצה.
3. מוסיפים לסירוגין קמח עם אבקת אפייה, חמאת בוטנים ושמנת חמוצה (לא לערבב יותר מדי). לבסוף מוסיפים את הבוטנים הקלויים.
4. מזלפים לתוך מנז'טים 3/4 גובה ומכניסים לתנור למשך 20-25 דקות או עד שהקיסם יוצא נקי.
5. להכנת הציפוי מביאים את השמנת לרתיחה, שופכים על קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
6. מקררים ומזלפים על הקאפקייקס הקרים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קאפקייקס חמאת בוטנים
* ויולה קאפקייקס, דיזנגוף 154 תל אביב, 03-5735574. שעות פתיחה: א'-ה' 9:00-23:00, ו' 9-16:00, מוצ"ש מ-23:00
מעוז נוסף של קאפקייקס הוא החנות הקטנה והמתוקה I Love Cupcakes שברחוב בן יהודה בתל אביב. שווה לקפוץ, ולו רק בגלל העיצוב המהמם והמוקפד, שלא פוסח על שום פרט. גם מהם קיבלנו שני מתכונים.
קאפקייקס פירות יער
המצרכים (ל-12 יחידות):
120 גרם קמח רגיל (1 כוס)
140 גרם אבקת סוכר (3/4 כוס)
1 וחצי כפית אבקת אפייה
קורט מלח
40 גרם חמאה לא מלוחה בטמפ' החדר (1/3 חבילה)
120 מ"ל חלב 3% (1/2 כוס)
1 ביצה בינונית
1/4 כפית תמצית וניל
קונפיטורת פירות יער
לציפוי:
250 גרם חמאה לא מלוחה (2 וחצי חבילות)
250 גרם אבקת סוכר (1 ו-1/2 כוס)
80 מ"ל שמנת מתוקה (1/3 כוס)
30 גרם קונפיטורת פירות יער (1 כפית)
אופן ההכנה:
1. מכניסים למיקסר את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, המלח והחמאה ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים בהדרגה חצי מכמות החלב ומערבבים שוב עד קבלת מרקם אחיד.
2. מקציפים בקערה נפרדת את הביצה, תמצית הווניל ושארית החלב, לכמה שניות. שופכים לתערובת הקמח וממשיכים לערבב ביחד עד השתלבות שתי הבלילות לאחת אחידה.
3. מרפדים במנז'טים מגש קאפקייקס עם 12 חורים ומחממים את התנור ל-170 מעלות.
4. מחלקים את הבלילה למנז'טים בצורה שווה (ממלאים רק עד ה-3/4). אופים למשך 25 דקות עד קבלת צבע זהב בהיר (נועצים קיסם, והוא אמור לצאת נקי).
5. מקררים את הקאפקייקס ומכינים את הציפוי.
6. הכנת הציפוי: שמים במיקסר את החמאה, השמנת ואבקת הסוכר ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
7. מוסיפים לבלילה כפית קונפיטורה ומקפלים, עד שהקונפיטורה נספגת באופן אחיד. מכניסים את הבלילה לשק זילוף.
8. מוציאים את הליבה של הקאפקייקס בעזרת עם סכין קטנה, ויוצרים חור עגול וקטן למילוי. מזלפים פנימה את הציפוי, מצפים בתנועות סיבוביות ומקשטים בפירות יער טריים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קאפקייקס פירות יער
קאפקייקס פיסטוק
המרכיבים (ל-12 יחידות):
155 גרם קמח רגיל (1 ו1/4 כוס)
20 גרם אבקת קקאו (1/3 כוס)
3/4 כפית אבקת סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
125 גרם סוכר (1/2 כוס)
105 גרם סוכר חום (1/2 כוס)
60 גרם חמאה לא מלוחה (טיפה יותר מ-1/2 חבילה)
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
125 מ"ל מים פושרים (1/2 כוס)
60 מ"ל חלב 3% (1/4 כוס)
לציפוי:
300 מ"ל שמנת מתוקה (1 ו1/4 חבילה)
1 וחצי כפות אבקת סוכר
3 טיפות צבע מאכל טבעי ירוק
35 גרם אגוזי פיסטוק קצוצים היטב (1 כף)
אגוזי פיסטוק חתוכים גס לקישוט
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה קמח, אבקת קקאו, סודה, מים ומלח.
2. בקערה נפרדת מקציפים במהירות בינונית/גבוהה את החמאה ושני סוגי הסוכר עד אווריריות, מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הביצה והווניל.
3. מוסיפים בהדרגתיות את תערובת הקמח ב-3 פעמים ואת החלב בפעמיים. ברגע שעורבבו, מערבלים את התערובת במהירות בינונית/גבוהה למשך 30 שניות.
4. מחלקים את הבלילה באופן שווה במנז'טים עד ל-3/4 מילוי החור. אופים למשך 25 דקות עד צבע זהב בהיר ובודקים שמוכן בעזרת הכנסת קיסם למרכז הקאפקייק (הוא צריך לצאת נקי).
5. מקררים את הקאפקייקס ומכינים את הציפוי.
6. מקציפים יחד את השמנת, אבקת הסוכר וצבע המאכל, עד לקבלת קצף יציב.
7. מוסיפים את הפיסטוק הקצוץ בתנועות קיפול. מצפים את הקאפקייקס בעזרת שק זילוף או סכין. מקשטים עם אגוזי פיסטוק קצוצים מלמעלה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קאפקייקס פיסטוק
* I Love Cupcakes, בן יהודה 114 תל אביב, 03-5222243