"וואו, ציפורה, איזו עוגה נהדרת, איפה קנית?" אמרה זהבה.
"קניתי? למה לקנות? הכנתי לבד" השיבה ציפורה.
" בטח עבדת בפרך" זהבה המשיכה לנסות.
"אוי שטויות," ענתה ציפורה, שעמלה שמונה שעות באותו יום על עיצוב העוגה המושלמת "זה כלום עבודה".
אם התרחיש מוכר לכם, כנראה גם אתם משתייכים לזן האקסהיביציוניסטים הקולינריים, אלה שמוכנים להזיע כמה שצריך רק בשביל הרגע בו האורחים נאנחים בשקיקה נפעמת למראה העוגה היפהפייה שהנחתם על השולחן. העניין הוא, שלא תמיד צריך להזיע. את אפקט הלסתות הפעורות ניתן גם להשיג בשעה של עבודה וכמה שלבים פשוטים. הנה, עוגת קומות בחושה, של שוקולד צ'יפס ואגוזים, בציפוי שוקולד.
ואם אתם לא בקטע של ניקור עיניים, או שאין לכם כוח לקומות, ניתן לאפות את העוגה בתבנית מלבנית שיש לכל תנור, לוותר על עניין הקומות וליהנות מעוגה פשוט טעימה. ואיך אפשר שלא ליהנות מכזה דבר?
עוגת קומות בחושה של שוקולד ואגוזים
המצרכים לעוגה:
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
2 שקיות אבקת אפייה (20 גרם)
שקית של סוכר וניל (10 גרם)
4 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר קצוץ
1 כוס אגוזים קצוצים
לקרם:
80 גרם שוקולד מריר
40 גרם חמאה ללא מלח
אופן ההכנה:
1. מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות.
2. מניחים בקערה רחבה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה וסוכר הווניל ומערבבים.
3. מוסיפים לתערובת הסוכר והקמח את הביצים והשמן ומערבבים עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוסיפים לעיסה את השוקולד והאגוזים. בוחשים קלות.
4. יוצקים את העיסה לתבניות בגדלים השונים. אפשר גם להשתמש בתבנית 24 ובתבניות מאפינס, ולחתוך אחר כך לגדלים הרצויים. מעבירים את התבניות לתנור החם ואופים עד שהעוגה מתגבשת ומזהיבה קלות. (עניין של 25 דקות לערך).
5. הכנת הקרם: ממיסים את השוקולד בבאן מארי. כשהשוקולד קרמי ואחיד מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי בחישה.
6. עורכים את העוגות זו על זו וביניהן מורחים שכבה דקה של קרם (שיעזור להן להידבק האחת לשנייה)
7. מצפים את העוגה בשארית הקרם ומקשטים בטעם טוב.
8. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות (כדי שהקרם יתקשה).
9. קוצרים מחמאות.
מעוניינים בעוד טיפים ומתכונים לעוגות בחושות? היכנסו לסדנת הבחושות שלנו