לא יום אידיאלי למנגל (צילום: חדשות 2)
שנייה עם הפחמים. אולי השנה נעשה משהו אחר? | צילום: חדשות 2

דמיינו את עצמכם חוגגים את יום העצמאות אצל חברים בחצר. מה אתם רואים? מנגל מפויח? סביר להניח. עשרות פיתות מיובשות מסתובבות ברחבי המתחם? בטוח. קבבים? נקניקיות? נו, ברור. עכשיו בואו תנסו לדמיין משהו אחר: אתם והחברים יושבים בסלון, על השולחן מולכם צלחות צלחות של טאפאסים קטנים ויפים. אתם טועמים, רואים כי טוב, ואומרים לעצמכם שוואללה, אולי לא באמת חייבים פרגיות בשביל שהחגיגה תהיה שלמה.

זאת בדיוק הייתה המחשבה שלנו רגע לפני שניחוחות הצלייה החלו לעלות באוויר. מה עשינו? פנינו למסעדת טאפאיה, הכוכבת החדשה באזור התעשייה הישן של ראשון לציון, וביקשנו לשחזר את ההנאה מהאוכל שלה אצלנו בבית. הזהרנו מראש שאנחנו איננו שפים, ולכן את הטאפאסים המורכבים הם מוזמנים להשאיר אצלם במטבח, ובסופו של דבר יצאנו עם 5 מתכונים מקסימים, שגם אתם יכולים להכין.

אז מה אתם אומרים, השנה יום עצמאות במזגן?

גרבלקס סלמון

המצרכים:
חצי קילו פילה סלמון טרי ונקי מאדרות
רבע כוס ברנדי
1 זר שמיר קצוץ
140 גרם מלח (חצי כוס)
140 גרם סוכר (שני שליש כוס)

אופן ההכנה:

1. מערבבים את השמיר, הסוכר והמלח ביחד בקערה.

2. שופכים את הברנדי על הדג ומעל מפזרים את תערובת השמיר. מניחים בכלי למשך כל הלילה.

3. בבוקר שלמחרת מנקים את הדג מהתערובת מתחת לברז מים קרים, פורסים ואוכלים. מומלץ עם גבינת שמנת.

אין תמונה
גרבלקס סלמון. צריך לנוח לילה

פלפל קלוי ממולא

המרכיבים:
6 פלפלים אדומים, קלויים על הגריל או בתנור ומקולפים
6 פרוסות של גבינת מנצ'גו או קשקבל (בסביבות ה-70 גרם לפרוסה)
חומץ שרי או חומץ בן יין אדום
שמן זית
מלח ים
פלפל שחור גרוס
עלי אורגנו טריים

אופן ההכנה:

1. ממלאים את הפלפלים בפרוסת הגבינה.

2. צורבים על מחבת טפלון עד להשחמה יפה.

3. מתבלים, מעטרים בחומץ שרי, שמן זית ועלי אורגנו, ומגישים.

אין תמונה
פלפלים קלויים. אחר כך ממלאים אותם בגבינה, וצורבים במחבת
בומאלוס גבינות ועירית

המצרכים:
1 כוס חלב
1 כוס מים
20 גרם סוכר (כמעט שתי כפות)
10 גרם מלח (כפית וחצי)
125 גרם חמאה
275 גרם קמח (2 כוסות)
2 ביצים בינוניות
200 גרם גבינת מנצגו מגוררת או קשקבל
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת
רבע צרור עירית

אופן ההכנה:

1. מרתיחים בסיר חלב, מים, סוכר ומלח. כשהכל רותח מנמיכים את הלהבה ומוסיפים את החמאה.

2. לאחר שהחמאה נמסה מורידים את הסיר מהאש ומוסיפים את הקמח. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים במרץ עד שהבצק לא נדבק לדפנות הסיר.

3. מעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה ומפעילים על מהירות בינונית. מוסיפים ביצה אחת, מחכים שהיא תיטמע ומוסיפים את השנייה.

4. מוסיפים את הגבינות ואת העירית ומערבבים היטב.

5. יוצרים סופגניות קטנות (הצורה לא חשובה) ומטגנים בשמן עמוק בחום של 160 מעלות עד שהבומאלוס שחומים ויפים. מזלפים מעל קצת דבש ואוכלים.

אין תמונה
בומאלוס. משהו שבין לחמנייה, פחזנייה וסופגנייה

חמוצים בסגנון טאפאיה

המצרכים:
למשרה:
רבע ליטר יין לבן יבש
200 מ"ל חומץ בן יין לבן
100 מ"ל שמן זית
1 זסט של לימון ("תלתל" של קליפה)
מעט גבעולי פטרוזיליה
2 ענפי סלרי
1 צרור תימין
1 ראש שום חצוי
10 גרגירי פלפל שחור
חצי כפית מלח
מיץ מלימון אחד
1 כף סוכר

לירקות:
חצי קילו כרובית, מפורק לפרחים
חצי קילו גזר, קלוף וחתוך לאצבעות

אופן ההכנה:

1. מחממים את כל חומרי המשרה בסיר עד לרתיחה. שופכים על הירקות ומכסים בניילון נצמד למשך שעה.

2. מעבירים את הירקות לצנצנת ושומרים במקרר למשך לילה. למחרת כבר אפשר לנשנש בכיף.

• החמוצים נשמרים למשך 5 ימים.

ולקינוח: לצ'ה פריטה

קינוח ספרדי מסורתי, שהוא סוג של קרם מטוגן. טעים ומושחת בטירוף.

המרכיבים:
750 מ"ל חלב
50 גרם חמאה רכה
125 גרם סוכר (חצי כוס ועוד 2 כפות)
כף גדושה קמח
רבע כוס קורנפלור
1 ביצה שלמה
4 חלמונים
1 מקל וניל
2 קליפות תפוז, ללא החלק הלבן
שמן לטיגון
קמח
פנקו או פירורי לחם רגילים
ביצה לטיגון

אין תמונה
לצ'ה פריטה. קרם מטוגן וטעים בטירוף

אופן ההכנה:

1. טורפים היטב בקערה את החלב עם החמאה, הסוכר, הקמח, הקורנפלור, הביצה והחלמונים.

2. יוצקים את התערובת לסיר ומבשלים יחד עם הווניל וקליפות התפוזים תוך טריפה מתמדת, עד שהתערובת מסמיכה ונראית כמו דייסה.

3. מסננים את הקרם ונפטרים מקליפות התפוז והווניל.

4. יוצקים את הקרם למגש מרופד בנייר אפייה ומעבירים למקרר ל-4 שעות.

5. חותכים את הקרם לריבועים (בזהירות, שלא יישבר), ומצפים כמו שניצל: קודם קמח, אחר כך ביצה ובסוף פירורי לחם.

6. מטגנים בשמן ומספיגים על נייר סופג. אפשר לבזוק מעל סוכר וקינמון.

Tapaya
בשרים, דגים, טאפאס בר, ספרדי, תבשילים
רחוב משה בקר 12, ראשון לציון, 03-9666440

>> והנה לכם עוגה מעולה לקפה מבית אביבה פיבקו
>> בסדר, בסדר, הנה גם מדריך הקבבים שלנו