לא חייבים להרים הפקה מושקעת בכל פעם שמגיעים אורחים. כמה משקאות ומגוון של נאצ'וס, ירקות ומטבלים יכולים לסדר לכם ערב טעים ומהנה. הנאצ'וס מתאימים במיוחד לטבילה. מכיוון שאין להם את הנטייה להתמוסס במפגש עם המטבל הנוזלי, הם יכולים לעשות את הדרך מהמטבל לפה בבטחה ובלי תאונות. הנאצ'וס הבסיסיים ביותר עשויים מקמח תירס, וכיום ניתן למצוא גם כאלו שתובלו באופנים שונים ומכילים גבינה, צ'ילי ועוד. בסניפי "טיב טעם" וצרכניות משודרגות תמצאו שקיות ענק של נאצ'וס מסוגים שונים. לידם כדאי לדאוג למלאי של ירקות קשים שניתן לטבול בקלות, כמו גזר, סלרי, מלפפון ושומר.
כדי לרענן את הנאצ'וס היבשושיים ולהוסיף לירקות קצת חיים, כדאי לגוון וליצור מספר מטבלים שונים. ההצעה שלנו היא ליצור מטבלים על בסיס פשוט כמו רוטב עגבניות, יוגורט או טחינה ולהעניק להם כל פעם טוויסט אחר של טעמים.
מטבלים על בסיס רוטב עגבניות
הבסיס: מעל פומפייה גסה (בעלת חורים עבים) מגררים 4 עגבניות בשלות, מוסיפים 1 כפית רסק עגבניות, חצי כפית סוכר חום, כמה טיפות של חומץ בן יין ולבסוף מזליפים פנימה מעט שמן זית. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הצורך.
וריאציה ראשונה – עשבי תיבול טריים: מוסיפים לרוטב העגבניות עלים קצוצים של כמה גבעולי אורגנו ושל חופן עלי בזיליקום טריים.
וריאציה שנייה – מטבל עגבניות וירג'ין מרי: מוסיפים לרוטב העגבניות שני גבעולי סלרי טחונים או קצוצים דק מאוד, כמה טיפות טבסקו וכפית רוטב וורשסצ'טייר.
וריאציה שלישית – מטבל בניחוח גספ'צו: טוחנים מלפפון, פלפל אדום וחצי פרוסת לחם, מוסיפים אותם לרוטב העגבניות ומתבלים בלימון ועירית קצוצה.
מטבלים על בסיס יוגורט
הבסיס: שני מכלים של יוגורט (עדיף יוגורט עזים של בית יצחק שהוא מוצק וטעמו מאוזן) מעורבבים עם כפית של מיץ לימון, מלח וכפית שמן זית.
וריאציה ראשונה – מטבל בנוסח ציזיקי: חותכים שני מלפפונים לאורכם (מתקבלות שתי סירות מלפפון) ובעזרת כפית נפטרים מהליבה מלאת הגרעינים. טוחנים או קוצצים דק את המלפפונים ומוסיפים ליוגורט, כותשים פנימה חצי שן שום מערבבים ומתקנים תיבול.
וריאציה שנייה –מטבל יוגורט מנגו וכוסברה: קולפים מנגו, מפרדים את בשרו מהגלעין וטוחנים אותו עם חופן עלי כוסברה (ללא הגבעול) וחצי שן שום. מוסיפים את המחית שמתקבלת לרוטב היוגורט מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול.
וריאציה שלישית – מטבל יוגורט מושחת: מוסיפים ליוגורט חצי מיכל של שמנת מתוקה, עירית קצוצה וכף מיונז ומקבלים מטבל פשוט וטעים להפליא.
מטבלים על בסיס טחינה
הבסיס: מכינים טחינה סמיכה למדי מטחינה גולמית (רצוי טחינה שמגיעה משכם כמו היונה או קראוון) על ידי פתיחתה עם מים, מיץ לימון והוספה של שום חצי שן כתוש ומלח.
וריאציה ראשונה – טחינה ירוקה: את הטחינה המוכנה מעבירים למעבד מזון עם חופן גדול של עלי פטרוזיליה (ללא הגבעול) סיבוב קצר במעבד המזון יעניק לכם טחינה ירוקה ונפלאה.
וריאציה שנייה – חצילים וטחינה: השילוב בין חציל מעושן וטחינה מנצח בכל פעם, כדי ליצור מטבל מוצלח צריך להקפיד שהחציל יהיה טחון דק מאוד. ניתן לקלות חציל גדול מעל להבת הגז, לאחר שהקליפה משחירה מכל צידיה, מניחים את החציל במסננת פלסטיק (המגע עם מתכת עשוי ליצור מרירות) ומניחים לו להגיר מעט נוזלים ולהצטנן. כשהוא מגיע לטמפרטורה המאפשרת מגע, קולפים אותו בזהירות ומניחים את בשר החצים מעל קרש חיתוך ובעזרת סכין דמוית גרזן (יש כאלו העשויות קרמיקה סיליקון ואף עץ שהשימוש בהן עדיף) קוצצים את בשר החציל לכדי עיסה. מוסיפים אותו לטחינה מערבבים היטב, טועמים ומתקנים טיבול.
שני המטבלים הבאים הם פשוט שילוב בין מטבלי הבסיס: את הטחינה ניתן לערבב עם 3-5 כפות מרוטב היוגורט מה שמעניק לה גוון רענן וקליל. הטחינה גם אוהבת עגבניות, ניתן לערבב לתוכה כחצי כוס מרוטב העגבניות ולקבל מטבל בטעם ממכר.
טבלו ותיהנו!