לביבות תפוחי אדמה של אהרוני
לא כולם הרפתקנים, לא כולם אוהבים לפצלח לרוח החג את הצורה עם גיוונים והתחכמויות. לטובת אותם בשלנים מסורתיים נתחיל בלביבות המסורתיות והפשוטות מכולן, במתכון של מלכנו אהרוני. היציאה המקורית היחידה כאן היא הטיגון בשומן אווז – ואתם מוזמנים לוותר עליו וללכת על השמן הרגיל. מבטיחים שבכל זאת ייצא מעולה.
>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה של אהרוני
לביבות כרישה של סהר רפאל
סהר רפאל הוא שף מוכשר (וחמוד להפליא), שבאמת יודע להוציא את המיטב מכל חומר גלם. לכבוד החג המתרגש הוא כיבד אותנו במתכון לביבות הכרישה שלו, שיש בהן גם תפוח אדמה ובטטה, אבל טעמן מיוחד ובצלצלי. ותסתכלו איזה יפות הן.
>> למתכון: לביבות כרישה של סהר רפאל
לביבות הבטטה של פיליס גלזר
בכל פרויקט מתכונים צריך נציגות בריאה ושפויה, ואת זו מעניקה לנו פיליס גלזר. לזכותה של גלזר ייאמר שהיא לא משגעת אותנו עם תחליפים דלילי שומן וטעם, אלא מפנקת בלביבות בטטה מכל הלב, ותראו איזה יופי – זה אפילו בריא. למי שלא יודע, הבטטות עשירות בחומרים נוגדי חמצון, וגם מצטיינות בהענקת תחושת שובע לזמן ארוך יחסית, בזכות ערכן הגליקמי הנמוך.
>> למתכון: לביבות הבטטה של פיליס גלזר
לביבות ירקות ללא טיגון של אורי שפט
את המתכון הזה נידב לנו האיש של מאפיית לחמים המשובחת, שאת תוצריה פיארנו כאן לא אחת. הפעם, בניגוד למתכונים שקיבלנו ממנו עד היום, מדובר במטעם בלתי משמין בעליל, והכל בזכות ההימנעות משמן. אם זה לא היה שפט, בחיים לא היינו מאמינים שלביבות כאלה יכולות לעשות לנו את זה. אבל זה כן.
>> למתכון: לביבות ירקות ללא טיגון וללא שמן של אורי שפט
לביבות גבינה עיראקיות של פסקל פרץ רובין
המתכונים של פסקל מצטיינים בחוסר ההתנשאות שלהם, ובעובדת היותם נגישים ושמישים באמת לכל אחד. לכבוד החג היא לימדה אותנו משהו שלא ידענו על עיראק, ולמשהו הזה קוראים "עג'ה בג'בן". מדובר בלביבות פשוטות מאוד להכנה, שבבסיסן גבינה מלוחה ויחסית הרבה ביצים (5 ל-6 מנות). אפשר כמובן להעשיר אותן בירק, אבל אפשר גם לא. עדיין מעולה.
>> למתכון: לביבות גבינה עיראקיות של פסקל פרץ רובין
לביבות תפוחי אדמה וחזה אווז מעושן
צ'רלי פדידה, השף של מסעדת אוליב ליף אשר במלון שרתון, הולך על גרסה בסיסית יחסית של לביבות (תפוחי אדמה, ביצים, ככה) – אבל משדרג אותן עם רצועות של חזה אווז. תודו שמקורי.
>> למתכון: לביבות תפוחי אדמה וחזה אווז מעושן
לביבות ריקוטה ואוכמניות של טאטי
טוב, בלי משהו מתוק הרי אי אפשר לסיים, ואת המשהו המתוק שלנו הפקדנו בידיה של מסעדת טאטי טובת המאפים. ומה קיבלנו? לביבות הורסות על בסיס בטטה, שמתהדרות גם בשקדים טחונים, בגבינת ריקוטה ובפירות יער. מטגנים, כמובן, בחמאה, מפזרים חמאה – וניגשים לחגיגות.
>> למתכון: לביבות ריקוטה ואוכמניות של טאטי
רוצים עוד? בבקשה
>> לביבות ארטישוק ירושלמי עם חרדל
>> לביבות כרישה וגבינות של מתוקה