לימונדה משודרגת (צילום: Monica Boyce, Istock)
פירות יער בלימונדה. נסו ותיהנו | צילום: Monica Boyce, Istock
לימונדה עם פירות יער ויוגורט קפוא

אושי ויטריאול, מסעדת השוקה

חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
מיץ מ-3 לימונים טריים
גרידה מלימון אחד
1/2 כוס מי סוכר
1 כוס מים
2 כוסות קרח
1 כוס פירות יער קפואים

ליוגורט הקפוא:
1 כוס יוגורט
2 כפות סוכר
2 כפות שמנת מתוקה

הכנה:
1. הכנת הלימונדה: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר.
2. הכנת היוגורט: מערבבים את כל החומרים ומכניסים למקפיא לחצי שעה.
3. מערבבים שנית, מחזירים להקפאה ולאחר כרבע שעה מערבבים שוב.
4. מחזירים למקפיא לשעתיים לפחות.

הגשה: מוזגים את הלימונדה לכוסות ובכל כוס שמים 3 כדורי יוגורט.
אופציה אלכוהולית: ניתן לוותר על היוגורט הקפוא ולהוסיף ללימונדה קמפרי.

לגרסת הדפסה של המתכון

לימונדה עם לואיזה ואננס טרי

אושי ויטריאול, מסעדת השוקה

חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
מיץ מ-3 לימונים טריים + גרידה מלימון אחד
1/2 כוס מי סוכר
1 כוס מים
2 כוסות קרח
1 כוס קוביות אננס טרי
ענף לואיזה טרייה (אם אין טרייה, משרים יבשה בחצי כוס מים רותחים ומסננים)

הכנה: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר ומגישים.
אופציה אלכוהולית: תוספת עראק.

לגרסת הדפסה של המתכון

לימונדה (צילום: istockphoto)
הכי מרעננת. לימונדה | צילום: istockphoto

לימונדה עם ענבים ונענע

ליבי מיכאל, ברמנית מסעדת פרידה קאלו

חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
1/2 ליטר לימונדה מוכנה
6 גבעולי נענע
אשכול ענבים ירוקים קטן
קרח כתוש

הכנה: חוצים את הענבים, מניחים בקנקן יחד עם גבעולי הנענע והמון קרח כתוש ומוזגים את הלימונדה.
אופציה אלכוהולית: מוסיפים לקנקן 100 מ"ל מידורי ו-120 מ"ל אבסולוט אגס.

לגרסת הדפסה של המתכון

לימונדה ורודה (צילום: istockphoto)
יש גם לימונדות ורודות | צילום: istockphoto

לימונדה עם מלפפון ואגסים

ליבי מיכאל, ברמנית מסעדת פרידה קאלו

חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
500 מ"ל לימונדה
40 מ"ל מונין מנטה
1 מלפפון פרוס דק
5 עלי בזיליקום
1 אגס פרוס
קרח כתוש

הכנה: מערבבים את כל החומרים יחד בקנקן. מומלץ להגיש בכוס יין עם המון קרח.
אופציה אלכוהולית: מוסיפים לקנקן 120 מ"ל ג'ין הנדריקס.

לגרסת הדפסה של המתכון

לימונדה פסיפלורה ונענע

ליבי מיכאל, ברמנית מסעדת פרידה קאלו

חומרים לקנקן לימונדה (4-5 כוסות):
500 מ"ל לימונדה
6 גבעולי נענע
40 מ"ל מונין פסיפלורה
קרח כתוש

הכנה: מערבבים את כל החומרים יחד בקנקן. מומלץ להגיש בכוס מרטיני צוננת ולעטר בעלי נענע.
אופציה אלכוהולית: מוסיפים לקנקן 120 מ"ל עראק או אוזו.

לגרסת הדפסה של המתכון

2 פסיפלורות שלמות ועוד 3 חצויות עם עלים משיח הפסיפ (צילום: istockphoto)
הולכת מעולה עם נענע ולימון. פסיפלורה | צילום: istockphoto

לימונדת גרניום

שף ניר צוק

חומרים:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
5 עלי גרניום טריים
1 כוס מיץ לימון סחוט טרי

הכנה:
1. מכינים סירופ: מביאים לרתיחה כוס סוכר עם כוס מים.
2. מוסיפים 5 עלי גרניום טריים, מרתיחים 3 דקות נוספות, מוציאים את העלים ומקררים.
3. מוסיפים לסירופ כוס מיץ לימון סחוט טרי ומוהלים במים לפי הטעם.

לגרסת הדפסה של המתכון