הכושיות
נתחיל בפשוטות – אלה עם הטעם של הילדות, שלא תמיד יש בהן שוקולד אבל תמיד הן מפתות, קורצות ועושות כיף בנשמה. מתכון אחד כזה קיבלנו ממאפיית לחמים, ואת השני מהקונדיטור בן עמי ברתיני-שביט. כל כושית שכזו תקבל בשמחה ציפוי של גאנאש (שוקולד ושמנת מתוקה ביחס של 1:1), וכמובן סוכריות צבעוניות.
הבראוניז
כאן יש לנו שתי מנות מנצחות – של לחם ארז ושל רולדין. שתיהן מיתולוגיות, שתיהן מעולות, ובשתיהן שוקולד, הרבה חמאה וקצת קמח (למי שלא ידע, הבראוניז מבוססי הקקאו בלבד יצאו רשמית מהחוק). לחם ארז מחזקים את הבראוניז שלהם בקפה וברנדי, רולדין נותנים באגוזים ובציפוי התפוזי. מזל שלא צריך להחליט את מי אנחנו אוהבים יותר (באלה של לחם ארז היחס שוקולד-קמח מגרה יותר, אבל לרולדין יש ציפוי! תפוזי!).
למתכון: בראוניז בציפוי שוקולד תפוז של רולדין
הפונדנטים
לקרוא לפונדנט "עוגת שוקולד" זה די לא פייר, אבל מה לעשות שעוד לא הומצא שם מתאים יותר, שיקלע לטיבו של הקינוח הזה ירום הודו. מדובר במאפה שוקולד הרסני, אישי כמו שצריך, בדרך כלל נטול (או כמעט נטול) קמח, עם פנים נוזלי וחם ומפנק. גם כאן לחם ארז נותן עבודה, עם מתכון של 5 רכיבים והרבה הרבה אהבה.
למתכון: פונדנט שוקולד של לחם ארז
באייסברג משווקים את הפונדנט שלהם כעוגת שוקולד חמה, לא ברור למה. על כל פנים, יש כאן את כל מה שצריך: 340 גרם שוקולד, פנים נוזלי, ביצים בשפע, והצעת הגשה שכוללת גלידה ודובדבנים.
למתכון: עוגת שוקולד חמה עם דובדבנים של אייסברג
הפונדנט של קונדיטוריית Piece of Cake גם הוא מוצלח, אף שכאן לא מדובר בגרסה הקלאסית, עם לבת השוקולד הרותחת, אלא בגרסה אפויה יחסית ומצופה קרם שוקולד. לזכותו של המתכון הזה ייאמר שהוא קליל וידידותי, וגם נעדרי המיקסר יוכלו להכין אותו ברגע.
למתכון: פונדנט שוקולד בלגי של קונדיטוריית Piece of Cake
השמרים
טוב, אנחנו יודעים שכשמדברים על עוגות שוקולד בדרך כלל לא מתכוונים למשהו שכולל בצק שמרים, ומצד שני – שמרים-שוקולד זה הרי לא באמת מאפה שאפשר לסרב לו. כאן במתכון של ברי סייג מטאטי.
למתכון: עוגת שושנים שוקולד של טאטי
>> לא באתם על סיפוקכם? יש כאן עוד מיליון עוגות ועוגיות