מתוק, קרמלי, תמים ומענג: השגנו לכם את המתכון של הגופרה הכי טובה בעיר (אנחנו אכלנו אותה בדיינר של גוצ'ה, אבל היא מוגשת בכל הרשת).
גופרה בננות של diner by goocha
איתן ששון, שף ראשי מסעדת גוצ'ה תל אביב
המצרכים (4 מנות):
4 יחידות ופל בלגי חצי אפוי
200 גרם סוכר (כוס)
50 גרם שקדים פרוסים
25 מ"ל ליקר אמרטו או ברנדי
250 מ"ל שמנת מתוקה (קופסה)
4 בננות בשלות, אבל לא רכות מדי
גלידת וניל איכותית
אופן ההכנה:
1. מחממים מחבת טפלון עם 1/2 מכמות הסוכר, עד שהוא הופך לקרמל (אל תורידו ממנו את העיניים, שלא יישרף!).
2. מוסיפים את השקדים ומערבבים היטב.
3. יוצקים בזהירות על נייר אפייה, ומניחים להתקרר.
4. מחממים את מחבת הטפלון עם החצי השני של הסוכר, עד שגם הוא הופך לקרמל.
5. מוסיפים בזהירות את האמרטו ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את השמנת (זהירות, זה קופץ), מביאים לרתיחה, ותוך כדי מוסיפים את הבננות.
7. הרכבת המנה: מחממים את הוופל 5 דקות ב-180 מעלות, מוציאים ומניחים בכל צלחת ופל וכדור גלידה. יוצקים את הבננות עם הרוטב, קוצצים את השקדים המקורמלים ומפזרים מעל כל הצלחת. מקשטים באבקת סוכר.
* * * * *
המסעדה: diner by goocha, אבן גבירול 14, תל אביב
האוכל: הכל מהכל, אבל במובן הטוב
האווירה: נו, דיינר. כולל תאים עם ספות עור והכל
המחירים: סבירים, מה גם שגודל המנות מאפשר להסתפק בראשונות
תמיד עובד: המבורגר עם תוספות, שניצל פרנקפורט עצום, לינגוויני פירות ים
לשומרי משקל: חזה עוף בגריל, סלט ניסואז
אפשר לוותר: צ'יפס (קצת שמנוני מדי)
אסור לוותר: עוגת גבינה ניו יורקית, וכמובן גופרה בננות
להביא את הילדים? אפשר בכיף