אז מה אם זה לא חג שלנו - תמיד כיף לתפוס טרמפ על חגים של אחרים, על אחת כמה וכמה כשיש אוכל מעורב בעניין. אז הפעם החג הוא האלווין, האוכל הוא דלעת, והתרומה שלנו היא 5 מתכונים נבחרים: אחד ממרח, אחד פסטה, אחד לחם, אחד סלט ואחד תבשיל. מוכנים?
ממרח דלעת בחריפות עדינה
ממרח ספייסי על בסיס דלעת, שום, כוסברה ופלפלים חריפים. אפשר להגיש עם לחם דלעת, אבל זה כבר יהיה קצת מוגזם.
למתכון: ממרח דלעת בחריפות עדינה
רביולי דלעת וריקוטה
ההתעסקות עם הבצק אמנם מציקה, אבל חוץ מזה - קלי קלות. מעט מרכיבים, מעט טעמים, פשטות מנצחת. מתכון של שף יניב גור אריה, מוגש עם חמאת מרווה.
לחם דלעת
לחם מתקתק עם צימוקים וקינמון, שיש בו אבקת אפייה וסודה לשתייה, ואין בו שמרים בכלל. שימו לב - לחמים מהסוג הזה צריך לאכול מיד, לפני שהם יתייבשו.
סלט דלעת
סלט עם תירס ופלפלים חריפים, שיעבוד מעולה גם עם דלורית. שיטת הבישול כאן היא אידוי, והטמפרטורה המומלצת היא חדר ומטה.
דלעת עם צימוקים ודבש
תבשיל מתוק ובריא, שהולך פצצה עם אורז. לאשכנזים שבינינו זה טיפה יזכיר צימעס, אבל הלו, מתיקות רחוקה מלהיות מילה גסה.
>>לא באתם על סיפוקכם? בואו לראות מתכון לדלעת צלויה ועוד כמה מנות צמחוניות מנצחות.