אמנם רוב דיירי האח הגדול VIP לא נראים כאילו אוכל זה בדיוק העניין שלהם בחיים, אבל בכל זאת הצליחו דיירי הבית להנפיק רשימת קניות מפוארת וארוכה פי שלוש מאלו של שפרה והבובלילים, ואף לכלול בה פריטים כמו פילה בקר וערמונים בוואקום. ככה זה כשאתה סלב, וכנראה שאחרי שיתחילו המשימות, לא יהיה להם תקציב כה יוקרתי.
בכל מקרה, ביקשנו מהשף אבי ביטון ממסעדת אדורה לייצר ארוחה מיוחדת לדיירים מהרשימה, אז הוא רקח ארוחת גורמה של שלוש מנות כל אחד יכול להכין בבית. תהנו.
מנה ראשונה: קרוסטני כבד
מצרכים:
4 פרוסות לחם (עדיף לבן) ללא הקרום החיצוני. קלוי בגריל או תנור למשך 2 דקות מכל צד.
350 גרם כבד עוף, נקי מגידים ושומן
3/4 כוס יין אדום
4 כפות ריבת תאנים מאיכות טובה
50 גרם חמאה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. במחבת כבדה ממיסים שליש מכמות החמאה וצורבים את הכבדים היטב. דקה מכל צד.
2. מטבלים במלח ופלפל.
3. מוסיפים את היין האדום והריבה, ומבשלים על אש גבוהה עד לצמצום מחצית מהנוזלים (או עד לדרגת עשיית הכבדים לרמת מדיום)
4. מוסיפים את יתרת החמאה, ומערבבים במהירות לבל תתפרק החמאה.
5. מניחים על כל קרוסטיני מעט מהכבדים.
6. יוצקים מעט מהרוטב.
7. ניתן לקשט עם פטרוזיליה קצוצה ובצל ירוק.
מנה שנייה: כרעיים וחצילים במיץ רימונים
מצרכים:
4 כרעיים של עוף (נקיות משומן מיותר)
2 ענפי תימין
4 שיני שום חצויות לשניים.
מלח ופלפל
קצת פחות משלושת רבעי כוס מיץ רימונים
כוס מים
חציל אחד מקולף וחתוך לקובית בגודל של 2 על 2 ס"מ
רבע כוס שמן זית
אופן ההכנה:
1. יוצקים את שמן הזית לסיר רחב, וצורבים את הכרעיים עד להשחמה משני הצדדים.
2. מטבלים במלח ופלפל.
3. מוסיפים את רכז הרימונים והמים.
4. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
5. מוסיפים את החצילים, השום והתימין.
6. אופים בתנור בחום של 200 מעלות כ-25 דקות.
מנה אחרונה חביבה: קראמבל בננות
מצרכים:
בננה (אפשר להשתמש גם באפרסק, תותים, נקטרינה, מנגו או כל פרי אחר)
1 מקל וניל
4 כפות שמנת מתוקה
1.5 כוסות קמח
3/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
1 שקית שקדים מולבנים
גלידת וניל איכותית או קצפת לא ממותקת
אופן ההכנה:
1. מכניסים את הקמח והסוכר למעבד המזון ומפעילים אותו, תוך כדי העיבוד מכניסים בהדרגה קוביות קטנות של חמאה קרה (חשוב שהחמאה תהיה קרה). כשמתקבלת תערובת פירורית מפסיקים את הפעולה אוספים את הבצק לכדור, ומכסים בניילון נצמד.
2. מעבירים את הבצק למקרר לשעה וחצי עד שעתיים.
3. אחרי כשעה וחצי מתקבל בצק פריך וקשה. מפוררים אותו לפירורים.
4. חותכים את הבננה לקוביות, ומניחים בקערה נפרדת.
5. חותכים את מקל הוניל לאורך, מוציאים מתוכו את הגרגרים בעזרת כפית ומעבירים אותם לקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה והבננות ומעבירים לקערה עמוקה או לכלי של סופלה שמתאימים לתנור.
6. מניחים מעל את פירורי הבצק, בצורה לא אחידה.
7. שמים בתנור בחום גבוה מאוד, 220-250 מעלות, לכ-10 דקות, עד שהקרמבל משחים.
8. מגישים עם גלידה. אפשר להשביח את הגלידה, כשמגלגלים את הכדור בשבבי שקדים קלויים.
(במקום גלידה ניתן להגיש עם הקצפת הלא ממותקת)