האופציה הקלאסית: סלט קולסלאו
הסלט ששום מנגל לא שלם בלעדיו, ולא משנה כמה סלטים אחרים, מיוחדים ויפי מראה, יהיו בו. כרוב, גזר, מיונז, קצת סוכר (אבל אל תגלו) וכל מיני תיבולים, שמתאחדים לנשנוש אולטימטיבי, ג'אנקי במידה, בתוך הפיתה או לידה. למעשה, אם היה צדק בעולם היינו רואים את הסלט הזה הרבה יותר, גם מחוץ לגבולות המנגל.
>> למתכון: סלט קולסלאו
>> אוהבים קלאסיקות? הנה גם סלט תפוחי אדמה
לעצלנים: סלט כרוב ועירית
סלט פשוט פשוט, שלוקח בדיוק דקה: רצועות של כרוב, חתיכות של עירית, שמן, מלח ולימון (טוב נו, גם טיפה סוכר חום). קצת כמו קולסלאו, אבל אחר לגמרי – קליל יותר, פחות משמין, פחות מחייב.
>> למתכון: סלט כרוב ועירית
האופציה הבריאה: סלט טבולה קינואה
פיליס גלזר, שניחנה בכישרון להתאים מתכון בריאותי לכל סיטואציה – מגישה פה גרסה מוצלחת במיוחד של סלט טבולה, שאין בו ולו גרגיר בורגול בודד. הסלט הזה אמנם לא יסתדר כל כך טוב בתוך הפיתה, בין הטחינה לפרגית, אבל הגישו אותו בצלחת ליד, והוספתם למנגל שלכם טוויסט מגניב.
>> למתכון: סלט טבולה קינואה
למי שלא אוכל בשר: סלט ניסואז
לא שאנחנו מפרגנים לצמחונות, חס וחלילה, בטח לא ביום כזה – אבל מכיוון שאנחנו מודעים לבעיה, בחרנו סלט אחד בשביל אלה שאין להם הרבה מה לאכול ביום העצמאות. הניסואז הצרפתי הוא עשיר, משביע, וכמובן טעים בשיגעון – ואם תדאגו לאחד כזה במנגל שלכם, מובטח שאפילו שונאי הבשר ייצאו מסופקים.
>> למתכון: סלט ניסואז
לאוהבי עגבניות: סלט מיטבר (עגבניות ובצל)
מיטבר הוא אמנם מקום של בשר, אבל דווקא סלט הבית שלהם מוזכר שוב ושוב כהברקה. מדובר בשילוב מדהים בפשטותו – הרבה עגבניות, הרבה בצל, מעט תיבול – שיוצר שלם שעולה על חלקיו עשרות מונים. אם לא אכפת לכם להדיף ניחוחות בצליים למשך חצי יום – לכו על זה.
>> למתכון: סלט עגבניות ובצל
לפלצנים: סלט אביבי עם אספרגוס ופקאן סיני
מכירים את אלה שבמנגל שלהם יש רק פילה, חלילה לא נקניקיות או כנפיים, וחומוס זה משהו שלעולם לא יעלה על שולחנם, פשוט כי זה עממי מדי? אם אתם מוזמנים לאנשים מהז'אנר הזה – תוכלו לפנק אותם עם סלט האביב הזה ולצאת מלכים. מה שנקרא, סלט שף.
>> למתכון: סלט אביבי עם אספרגוס ופקאן סיני