למרות שאין לו את הייחוס של הפילה, הסינטה או האנטרקוט – חזה העוף לוקח אותם בהליכה בתדירות הופעתו על שולחננו. היופי הוא שבטיפול נכון אפשר להפיק ממנו ים של מתכונים נהדרים, שלא יביישו אף ארוחה משפחתית. הנה מקבץ קטן של מתכונים מובחרים.
חזה עוף ברוטב סויה וצ'ילי. קל קל קל | צילום:
baronm10, אוכל מכל הלב
קציצות שניצל
קציצות עשויות חזה עוף קצוץ גס, מתובלות בהמון פטרוזיליה או כוסברה ובצל ירוק. ייחודן בחתיכות הגדולות יחסית של הבשר. טעים קר או חם, בפיתה עם סלט וטחינה או בצלחת.
גולאש חזה עוף. לא מבייש את הפירמה | צילום:
baronm10, אוכל מכל הלב
נתחי חזה עוף צרוב ושעועית מוקפצת
מנה צבעונית וטעימה לחובבי הבישול המהיר.
המרכיבים: 7-8 פרוסות חזה עוף דק (שניצל), חתוך לקוביות לא קטנות
למשרה: 4 כפות שמן זית 1 כף דבש 4 כפות סויה שחורה מתוקה (אם משתמשים בסויה רגילה – 2 כפות) 2-3 שיני שום כתושות מלח ופלפל שחור פפריקה מתוקה
לירקות: שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט, שטופה ומופשרת 4 גזרים חתוכים לגפרורים 3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות רחבות 5-6 שיני שום קצוצות דק מלח גס פלפל שחור גרוס שבבי צ'ילי חריף 4-5 רוטב סויה שחורה מתוקה (אם משתמשים בסויה רגילה – 2 כפות) שמן זית
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בפנים את העוף לחצי שעה.
2. מקפיצים את הגזר והפלפל האדום, כל אחד בנפרד, על אש גבוהה עם מעט שמן זית. מוציאים מהמחבת לפני שהם מתרככים.
3. מוסיפים למחבת מעט שמן זית, מנמיכים את האש ומוסיפים את שיני השום הכתושות. מערבבים במהירות, כדי שהשום לא יישרף.
4. מוסיפים את השעועית הירוקה, מגבירים את האש למקסימום ומקפיצים תוך שמירה על השום, שלא יישאר בתחתית המחבת. מחזירים את הפלפלים והגזר, ומוסיפים את רוטב הסויה, המלח, הפלפל ושבבי הצ'ילי.
5. ממשיכים להקפיץ עד שהשעועית מתרככת מעט, ומורידים מהאש.
6. מכינים את חזה העוף: צורבים את הנתחים על מחבת לוהטת כ-3-4 דקות, תוך כדי ערבוב כדי שייצרבו משני הצדדים. מגישים עם הירקות, בעיטור של שומשום קלוי ובצל ירוק.