לחמניות שום וחמאה רכותנכון, צריך שמרים וצריך התפחה, אבל איך שתיתנו את הביס הראשון תבינו שההשקעה השתלמה, ובענק
חן שוקרון
| טרה
| פורסם 12/05/11 13:50
|
המצרכים (15 מנות):
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר. מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים שוב. מוסיפים את השמרים, ומפעילים את המיקסר (וו לישה) על מהירות נמוכה. 2 מוסיפים את השום הכתוש, שמן זית והחלב. לבסוף מוסיפים את המים לאט לאט, עד שנוצר בצק רך (לא חייבים להשתמש בכל הכמות. אם המים נגמרים ולא נוצר בצק – מוסיפים עוד מים, בכל פעם כף). 3 לשים במשך 10 דקות לפחות. 4 יוצקים מעט שמן לקערת המיקסר, ומגלגלים את הבצק כך שישומן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת, ומניחים להתפחה של כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 5 מחלקים את הבצק ל–15 חלקים שווים (זה יוצא 50 גרם לכל חלק). מגלגלים כל חלק לצורת נחש ומלפפים לקשר רופף. 6 מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומתפיחים שוב למשך כ–30 דקות. 7 מחממים תנור ל–180 מעלות, ומכינים את הציפוי: ממיסים יחד את החמאה והשום (במיקרו או על להבה נמוכה). קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לחמאה. מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב. 8 מברישים את הלחמניות בחמאת השום, ומכניסים לתנור לכ–20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות מעט. מוציאים, ומברישים מיד שוב. מצננים ומגישים טרי. >> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונים נושאת פרסים! * חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי * כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריסהלבשה: סטייל ריבר
|