עוגת שושנים מלוחהמאפה גבינות יפהפה, מלוח ומשכר - בלי שמרים ובלי השקעה מיותרת
חן שוקרון
| טרה
| פורסם 12/05/11 15:28
|
המצרכים (6 מנות):לתבנית 24:
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 מערבלים במיקסר (או במעבד מזון) את הקוטג', היוגורט והחמאה המומסת. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והסודה לשתייה, ומעבדים רק עד לקבלת בצק. 3 מעבירים את הבצק למשטח מקומח. מקמחים את פני הבצק ומרדדים אותו בעזרת מערוך לעלה דק של 30 על 40 ס"מ. גם אם הבצק נראה לא אחיד וחלק – זה בסדר. 4 ממיסים את החמאה ואת יתר חומרי המלית יחד בקערה קטנה במיקרוגל. 5 מפרישים הצדה רבע מכמות המלית, ואת השאר מורחים בזהירות במברשת על גבי הבצק המרודד. מפזרים את הגבינה הצהובה באופן אחיד. 6 מגלגלים את הבצק לרולדה, ופורסים בעזרת סכין חדה ל-13-14 עיגולים. 7 משמנים קלות את התבנית, ומסדרים את ה"שושנים" באופן מרווח, כשצדם פונה כלפי מעלה. 8 אופים במשך 20-25 דקות, או עד שהמאפה מזהיב בחלקו העליון. 9 מוציאים מהתנור ומברישים מיד ביתרת המלית. מצננים מעט ומגישים. >> היכנסו למתחם מתכוני שבועות המלא, ותוכלו להשתתף בתחרות מתכונם נושאת פרסים! * חן שוקרון היא בעלת הבלוג מתוקים שלי * כלי המטבח באדיבות ניופאן גורמה מנדרין, יבואנית קיצ'נאייד אקססוריסהלבשה: סטייל ריבר * הטיפ של טרה: קורה שתבנית ישנה מאבדת מהאטימות שלה, ואז הבלילה נוזלת בשעת האפייה. מומלץ למלא את החריצים מסביב לתבנית בקמח, ואז לשפוך את הבלילה כדי לייצר אטימה מלאה. |