אחד הפינוקים הגדולים של הבת שלי איה ושלי זה לחלוק עוף בגריל. הבעיה היא, לפחות בתל אביב, שאם לא רכשת לך אחד כזה עד שתיים בצהריים, בכל המקומות השווים הוא פשוט אוזל. בא לכם עוף בגריל בערב? תצטרכו להכין אותו לבד.

עוף בגריל (צילום: istockphoto)
עוף בגריל. עד הצהריים אפשר לקנות כאלה מעולים | צילום: istockphoto

המתכון הבא מיועד בדיוק למצבים האלה, רק שבמקום עוף אני משתמשת בעופיון – שמתאים בכמות שלו בול לשני אנשים. גם לבעיה הנוספת עם עוף בגריל, שהיא זמן הבישול הארוך שהוא דורש (במשימת הזוגות, שבה העופיון שלי לא היה מוכן, אייל שני טען  שעוף צריך לפחות שעה וחצי בישול), מצאתי פתרון נהדר: קבלו עופיון צלוי עם תפוחי אדמה ושעועית, וכל זה ב-40 דקות!

עופיון צלוי

המצרכים:
עופיון שלם – אם קונים טרי אפשר לבקש מהקצב שיוציא את העצמות, אם לא – פשוט משטחים אותו עם פטיש שניצלים (כן כן, שוברים לו את העצמות)

למשרה:
2 כפות שמן זית
2 כפות סויה משובחת
2 כפות מיץ לימון
כפית מלח גם
רבע כפית פלפל שחור
גבעול תימין

לתוספות:
6-8 תפוחי אדמה ננסיים, מבושלים במים וחצויים
כף פטרוזיליה קצוצה דק
כף פירורי לחם
3 כפות שמן זית
מלח גס
2 חופנים של שעועית ירוקה (אני השתמשתי בשעועית הולנדית), חלוטה במים בדיוק דקה אחת
2 שיני שום פרוסות
מלח ופלפל גרוסים

עופיון עם תפוחי אדמה ושעועית ירוקה (צילום: אינה קראבצקי)
העופיון של אינה. ארוחה לשתיים | צילום: אינה קראבצקי

אופןההכנה:

1. מערבבים כל חומרי המשרה ומורחים היטב את העופיון. משרים לפחות 20 דקות.

2. מוציאים את העופיון מהמשרה וצולים במחבת כבדה וחמה מאוד 10 דקות מכל צד.

3. בינתיים מקפיצים במחבת רחבה את השום והשעועית בכף שמן זית כשתי דקות, מתבלים במלח ופלפל  ומורידים מהאש.

4. באותה המחבת מטגנים את תפוחי האדמה בשאר שמן הזית עד להזהבה.

5. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת פירורי הלחם, מקפיצים כמה שניות, מתבלים במלח גס ומורידים מהאש.

6. חוצים את העופיון ומגישים עם תפוחי אדמה והשעועית.

>> בשבוע שעבר הכנו סטייק דג
>> והנה המתכון השבועי של סמדי
>> ניקול מציגה: טיפים למטבח המושלם