1 מתחילים עם הרוטב: מערבבים את כל החומרים למעט שמן הזית. מוסיפים את שמן הזית לאט לאט בזילוף עדין, תוך כדי טריפה (אפשר גם להשתמש בבלנדר מוט ידני).
2 הסלט: חותכים את החסה לרצועות דקות ואת הפלפל שושקה לטבעות קטנות. פורסים את הבצל הסגול לרצועות דקיקות וחוצים את כל העגבניות (אם אין שרי צהובות ושרי מנומרות - מחליפים הכל בעגבניות שרי רגילות). קוצצים דק את הכרוב הסגול ועלי התרד.
3קולים את גרעיני החמנייה והדלעת והאגוזים קלייה קצרה על מחבת לוהטת (נזהרים לא לשרוף).
4 מערבבים את כל הירקות עם רוטב הוויניגרט, ומפזרים מלמעלה את האגוזים והגרעינים.
5 מקמחים קלות את רצועות החלומי, טובלים בביצה ומצפים בפירורי לחם (ממש כמו שניצל). מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מסדרים על הסלט ומגישים.
* המתכון באדיבות טל הולצר, שף מסעדת יאסו תל אביב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> והנה המתכון לסלט הפולנטה של קמפנלו