קוסקוס אמיתי בשליש מהזמןשעה אחת כולל הכל, ויש לכם קוסקוס אסלי של סבתא מרוקאית. בתפקיד הרוטב: תבשיל פרגיות ודלעת פשוט וטוב
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
זמן עבודה: 30 דקות לא מזמן יצא לי לדבר עם ליזי ביטון, השפית של רביבה וסיליה רמת השרון. שאלתי אותה איך יכול להיות שאחרי יום עבודה עוד יש לה כוח להכין לילדים קוסקוס (אמיתי, לא משקית!), ואז היא חשפה אותו: הסוד לקוסקוס מושלם, שמכינים בשליש מהזמן שלוקח להכין קוסקוס רגיל. מעל הקוסקוס ארגנו לכם חתיכות של דלעת ופרגית בניחוח נפלא של קינמון. המצרכים (4 מנות):לקוסקוס:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מחממים את המים בסיר ומוסיפים את השמן והמלח. מערבבים ומביאים לרתיחה. ברגע שיש בעבוע מתחילים לשפוך פנימה את הסולת בזרם איטי, תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שכל המים נספגים בסולת. 2 מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 10 דקות. 3 פותחים את הסיר ומפוררים את הסולת בעזרת מזלג. מכסים שוב ומניחים בצד לחצי שעה. בינתיים אפשר להכין את תבשיל הפרגיות (סעיף 5). 4 מניחים נפה לקוסקוס על קערה, ומעבירים דרכה את הסולת. את הגושים זורקים. 5 מטגנים את הבצל כ-5 דקות, מוסיפים את הפרגיות ומטגנים 8 דקות נוספות. מוסיפים את השום, הדלעת והתבלינים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ- 35 דקות בסיר סגור (אפשר להוסיף רבע כוס מים, לא חובה). 6 מניחים את הקוסקוס על צלחת ומעליו את תבשיל הדלעת והפרגית. * המוצרים באדיבות עדן טבע מרקט הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |