חמים על מאפה טרי, אבל עייפים מדי בשביל הבלגן של הבצק והמילוי? יש לנו פתרון בשבילכם: משהו בין טארט לפוקצ'ה מאולתרת, קליל להכנה וטעים בטירוף. בתפקיד הבצק: פילאס מהסופר. בתפקיד הירקות: פלפלים ובצל סגול. 10 דקות עבודה, 45 דקות בתנור - ויש לכם את זה.
טארט פלפלים ובצל
זמן הכנה: 10 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-45 שקלים
המרכיבים:
1/2 חבילת בצק פילאס טורקי
2-3 בצלים סגולים פרוסים לפרוסות
2 פלפלים אדומים (אפשר גם צהובים) פרוסים לפרוסות
1/2 כף תימין
2 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
2 כפות שמן זית
150 גרם גבינת פרמזן
אופן ההכנה:
1. מניחים בתבנית אפיה את בצק העלים ומעליו את פרוסות הבצל.
2. מעל הבצל מניחים את הפלפלים ומפזרים את התימין, השום והתבלינים. מזלפים על הכל את שמן הזית.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180מעלות (מצב טורבו) ל-15 דקות.
4. לאחר 15 דקות מעבירים את מצב הטורבו לאפייה רגילה, מפזרים את הפרמזן ואופים 20 דקות נוספות. הירקות והבצק צריכים להיות שזופים בסוף האפייה.
מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג ויצירת הכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"
מתים על מתכונים שמצריכים 10 דקות של עבודה? תנו בלייק גדול