תבשיל נפלא לארוחת הצהריים או הערב - רק צריך להרתיח להקפיץ לערבב והאוכל מוכן. צמחונים יכולים להחליף את העוף בטופו.
![פרגיות ותפוחי אדמה - לפני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל) פרגיות ותפוחי אדמה - לפני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2012/04/30/pargiot_and_potatoes_before_c.jpg)
![פרגיות ותפוחי אדמה - אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל) פרגיות ותפוחי אדמה - אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)](https://img.mako.co.il/2020/01/13/pargiot_and_potatoes_after_i.jpg)
זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45 דקות
עלות: כ-45 שקלים
המרכיבים:
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים
500 גרם פרגיות, חתוכות לקביות גדולות או רצועות
3 ענפים של בצל ירוק חתוך לעיגולים
3 שיני שום קצוצות
2-3 כפות שמן שומשום
5 כפות טריאקי
מלח ופלפל שחור גרוס
מעט שמן זית
כף כוסברה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את תפוחי האדמה כ-10 דקות, מסננים. מטגנים אותם בתוך סיר עם מעט שמן זית כ-5 דקות, מעבירים לצלחת.
2. מקפיצים את הפרגיות עם מעט שמן כ-5 דקות (שיקבלו קצת צבע).
3. מוסיפים אל הפרגיות את הבצל הירוק, השום, שמן השומשום, הטריאקי מלח ופלפל, מערבבים ולאחר 5 דקות מוסיפים גם את תפוחי האדמה.
4. מבשלים 15-20 דקות עם מכסה. מי שאוהב יכול לפזר מעט כוסברה מעל.
מתכון: דנה אלמוסני
צילום וסטיילינג: אפיק גבאי
המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
שתפו את המתכון עם החברים בפייסבוק