מי אמר שארוחת חג חייבת לעלות בימים של עבודה וטונות של בריאות נפשית? המנה הזו היא ההוכחה שאפשר גם אחרת: סלקים ממולאים אפויים בתנור, שמוכנים בפחות משעה ומשאירים הרבה הרבה רושם. אז מה יש לנו פה? בחוץ סלק מתוק וטעים (אני קונה אותם בוואקום, זה מקצר תהליכים), בפנים תערובת של בשר טחון ושקדים, וביחד - מנה ראשונה או עיקרית שלא תבייש אף אירוח, ואפילו לא סדר.

סלק ממולא - לפני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלק ממולא - לפני | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
סלק ממולא - מוכן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
סלק ממולא - מוכן! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

סלק ממולא בתנור

זמן עבודה: 10 דקות
זמן הכנה כולל: 50 דקות
עלות: כ-38 שקלים

המצרכים:
7 סלקים (קטנים או בינוניים) בוואקום
3 כפות שמן זית

למילוי:
2 שיני שום קצוצות
350 גרם בשר טחון
150 גרם מקלות שקדים, קלויים במחבת
כף וחצי פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית פפריקה
חצי כפית בהרט (אם אין לכם, אפשר להחליף בכמון וקינמון)
1 כף פירורי לחם / קמח מצה (אפשר גם לוותר)

אופן ההכנה:

1. מרוקנים את הסלקים מתוכנם בעדינות רבה בעזרת כף פריזיאן או כל כפית שיש לכם בבית. נזהרים לא לשבור את הסלקים.

2. מערבבים את כל חומרי המילוי.

3. ממלאים את הסלקים, מניחים על תבנית אפיה ומזלפים מעט שמן זית מעל.

4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 35-40 דקות.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: אפיק גבאי
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות בשר ואורז משובחות
>> כל המתכונים שאתם צריכים לקראת פסח