את המתכון לחריימה למדתי מאבא שלי. אפילו שהוא פשוט וקל, ואני יכולה לדקלם אותו מתוך שינה, תמיד כיף לי שאבא מכין אותו במיוחד בשבילי. ברגע שהחריימה מוכן, אני אוטומטית מחפשת את החלה הטרייה של יום שישי כדי לטבול אותה ברוטב הטעים.

את החריימה אפשר להכין כמעט עם כל דג לבן שאתם קונים, חתוך כפילה או חתיכות עם העצם. עוצמת החריפות תלויה בכושר הספיגה שלכם.

חריימה - לפני (צילום: אסף רונן)
חריימה - המצרכים (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
חריימה - אחרי (צילום: אסף רונן, יחסי ציבור)
חריימה - שידוך מושלם עם חלה טרייה (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן, יחסי ציבור

חריימה

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: 55 ש"ח

המצרכים (ל-4-5 אנשים):
4-5 כפות שמן קנולה (אפשר גם זית)
10 שיני שום קצוצות או חתוכות לפרוסות
כפית פפריקה מתוקה
½ כפית פפריקה חריפה
כפית סוכר
1/3 כפית כמון
200 גר' רסק עגבניות
260 גר' עגבניות מרוסקות
½ כוס מים
מלח ופלפל שחור
1 קילו דג נסיכת הנילוס

אופן ההכנה:

1. בסיר רחב מטגנים את השום כדקה ונזהרים שלא יישרף. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומוסיפים את הרסק ואת העגבניות המרוסקות, ומערבבים שוב.

2. מוסיפים את המים, המלח והפלפל. מניחים את חתיכות הדג ברוטב ומכסים במכסה.

3. מבשלים כ-25-35 דקות על אש נמוכה.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

>> בשבוע שעבר הכנו פשטידת טונה ופטריות
>> שלחו תמונות של מנות שהכנתם ואולי נטיס אתכם ללונדון לפגוש את גורדון רמזי

>> כל המתכונים לראש השנה