כשלא בא לי לאכול מנה בשרית, אני פוזלת אל הירקות והקטניות. הפלפלים הממולאים האלו כל כך טעימים, שאפילו החברים הכי קרניבורים שלי היו מרוצים. העדשים מוסיפות מרקם בשרני למילוי ובאופן כללי ממש לא תרגישו שחסר לכם שם בשר. 

פלפלים ממולאים בקטניות ברוטב עגבניות וחלב קוקוס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
פלפלים ממולאים עם רוטב עגבניות. קטניות, זה כל הסיפור | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-58 שקלים

המרכיבים:
לרוטב:
בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
גזר מגורר
260 גרם עגבניות מרוסקות
100 גרם רסק עגבניות
400 מ"ל חלב קוקוס
חצי חבילת כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור

למילוי ולפלפלים:
10 פלפלים אדומים וצהובים קטנים (אם אין קטנים, אז 7 פלפלים), ללא הגרעינים
400 גרם (חצי חבילה) עדשים קפואות
בצל מגורר
שן שום קצוצה
2 גזרים, מגוררים דק
כוס אורז בסמטי
חצי חבילת כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל כ-2 דקות מוסיפים את השום והגזר לכ-3 דקות נוספות.

2. מוסיפים את שאר המרכיבים לרוטב לפי הסדר, מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שמסיימים להכין את הפלפלים.

3. מניחים את העדשים במסננת ושופכים מעליהם מים רותחים. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מערבבים את כל המרכיבים של המילוי וממלאים את הפלפלים.

4. מניחים את הפלפלים בסיר הרוטב כך שהפלפלים יהיו מכוסים היטב, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-25-30 דקות. מכבים ומשאירים את הסיר מכוסה כ-5 דקות.

* המרכיבים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח
>> מתוקים שלי: עוגת שכבות שוקולד כשרה לפסח
>> עוד עוגות לפסח