הן אווריריות, מלאות בגבינות טובות ופשוט נמסות בפה. אפשר לשחק עם הגבינות, וגם להחליף אותן בגבינות רזות יותר; את הבזיליקום אפשר להחליף בתימין או בכוסברה, ואם מתחשק לכם להתאמץ עוד טיפ-טיפה תוכלו לשדרג את התערובת בבצל מטוגן או שום קצוץ.
זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 45-50 דקות
עלות: כ-53 שקלים
המצרכים (ל-12 מנז'טים בינוניים):
150 גרם חמאה רכה
250 גרם גבינה לבנה 5%
2 ביצים
1/3 כפית מלח
150 גרם גבינה בולגרית 5%
100 גרם קשקבל מגורדת
100 גרם פרמזן מגורדת
1 כף בזיליקום קצוץ
450 גרם קמח תופח
1 ביצה למריחה
2 כפות שומשום או קצח, לפיזור מעל
אופן ההכנה:
1. מערבבים את החמאה והגבינה הלבנה במיקסר עם וו גיטרה או במערבל ידני, עד לקבלת מרקם חלק.
2. מוסיפים את הביצים, המלח, הגבינות והבזיליקום, מערבבים ומוסיפים את הקמח עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מסדרים את המנז'טים בתבנית שקעים, יוצרים מהבצק כדורים ומניחים במנז'טים (אם אין לכם תבנית שקעים סדרו את הכדורים על תבנית עם נייר אפייה).
4. מורחים את הלחמניות בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים את השומשום או הקצח.
5. אופים ב-180 מעלות 25-30 דקות, עד להזהבה.
* המתכונים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!