בימים אלו יש ברשתות השיווק פטריות כל כך יפות, שפשוט עושות חשק להכין מהן מטעמים. יש להן מרקם בשרני עם ניחוח עדין של אדמה, הן דלות בקלוריות ומשתלבות נפלא כמעט עם כל דבר. גם בקציצות, שזה בכלל מאכל שתמיד כיף לאכול.
זמן עבודה: 15 דקות
זמן עבודה כולל: 50 דקות
עלות: כ-55 שקלים
המרכיבים:
2 בצלים קצוצים
1 חבילת פטריות שמפניון, חתוכות לפרוסות
1 חבילת פטריות פורטובלו, חתוכות לפרוסות
2 שיני שום קצוצות
חופן בזיליקום קצוץ
מעט מוסקט טחון
1 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
מלח ופלפל שחור
לקציצות:
500 גרם פרגיות טחונות (או בשר בקר טחון)
1 בצל מגורר
1 שן שום קצוצה
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה (לא חובה)
כף בזיליקום קצוץ
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצלים בסיר גדול כ-3 דקות. מוסיפים את הפטריות החתוכות לעוד 5 דקות ומערבבים.
2. מוסיפים את השום והתבלינים, מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות ומכינים בינתיים את תערובת הקציצות.
3. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות היטב. יוצרים קציצות בגודל הרצוי ומניחים בסיר הפטריות. בשלב זה אמורים להיות בסיר נוזלים שהופרשו מהפטריות ומשמשים כרוטב, אבל במידה וחסרים נוזלים מוסיפים כ-1/3 כוס מים חמים. מבשלים כ-35 דקות עד שהקציצות מוכנות. מגישים עם פסטה, אורז או סלט.
* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!