מאפה של תפוחי אדמה ובשר הוא בעצם עוד גרסה לפאי רועים. זו מנה שמתאימה מאוד ליום בו אנחנו זקוקים לקצת אוכל מנחם, שיעטוף אותנו בטעמים וישכיח את הצרות. למרות שיש כמה שלבי הכנה, אל תתעצלו - יש לכם פחות מחצי שעה של עבודה נטו במטבח, שיניבו מאפה חם, טעים ועשיר.

ניתן להחליף את בשר הבקר בעוף, או אפילו בטופו - רק חתכו אותו לקוביות והכינו על פי המתכון. שדרוגים נוספים הם: חצי פלפל חריף (ירוק או אדום) בשלב הכנת הבשר, והוספת שכבה עליונה ותחתונה של בצק עלים, מה שיהפוך את המאפה לפאי רועים של ממש.

מאפה תפוחי אדמה ובשר לפני (צילום: אסף רונן)
מאפה תפוחי אדמה ובשר - לפני. (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן
מאפה תפוחי אדמה ובשר אחרי (צילום: אסף רונן)
כך נראה קומפורט פוד אמיתי. (סטיילינג: שרה זיידמן) | צילום: אסף רונן

מאפה בשר ותפוחי אדמה

זמן הכנה: 25 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: 38 ש"ח

המרכיבים:
5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
4-5 כפות שמן קנולה או זית
3 כפות שמן לטיגון
2 בצלים קצוצים דק
2 שיני שום קצוצות
500 גרם בשר בקר טחון (אפשר להוסיף מעט שומן כבש)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות כוסברה קצוצה
¼ כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה (או חריפה)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. בסיר עם מים מבשלים את תפוחי האדמה עד ריכוך, מסננים. מועכים את תפוחי האדמה עם 4-5 כפות שמן (אפשר גם זית), מתבלים ומניחים בצד.

2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, מטגנים במחבת את הבצל עד שקיפות. מוסיפים את השום ומיד את הבשר הטחון, ומערבבים כדי שלא יווצרו גושים גדולים.

3. מוסיפים את עשבי התיבול, התבלינים והעגבניות, ומערבבים.

4. מניחים בתבנית את מחצית מכמות הפירה, מעליה את תערובת הבשר ומעל את המחצית הנוספת של הפירה.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-30 דקות.

6. אפשר להכין את המאפה בתוך בצק עלים, שנותן שכבה נוספת של נחמה (לא לשומרי הגזרה).

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"

אוהבים קומפורט פוד? תנו למאפה בלייק!

>> בשבוע שעבר הכנו קוסקוס עם עשבי תיבול וברבוניות בחצי שעה
>> ארז קומורובסקי מכין לכם ממרח דלעת וממולאים קטנטנים