אחרי כל הבישולים הגדולים של החג, הגיע הזמן להכין משהו טעים ומהיר. אביב הגיע ואיתו גם המג'דרה - טעימה, קלילה ולוקחת רק 10 דקות של עבודה, יחד עם עוד כמה דקות של טיגון הבצל. בזמן שהיא מתבשלת גם תספיקו להכין סלט בצד. מי שרוצה יכול להוסיף גם רצועות עוף או טופו למנה.

מג'דרה בורגול - לפני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
המרכיבים - לפני | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
מג'דרה בורגול - אחרי (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
וככה המג'דרה נראית כשהיא מוכנה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 10 דקות
זמן הכנה כולל: 35 דקות (תלוי כמה אתם אוהבים את הבצל שלכם שזוף)
עלות: כ-21 שקלים

המרכיבים:
3 בצלים חתוכים לפרוסות
2 כוסות עדשים קפואות (כדאי של סנפרוסט)
2 כוסות בורגול מהיר הכנה
1/2 כפית כמון
מעט כורכום (לא חובה)
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית

אופן ההכנה:

1. במחבת רחבה מטגנים את הבצל (עדיף בשמן זית), הוא צריך להיות שזוף היטב ומעט שרוף. מניחים בצד.

2. שמים את העדשים בסיר ומביאים לרתיחה. במים האלו נשתמש גם לבורגול.

3. מסננים את העדשים ומשרים את הבורגול עם אותם המים - כוס וחצי מים על כוס בורגול יבש. משרים את הבורגול כ-5 דקות.

4. בסיר עם מעט שמן זית (על אש קטנה), מניחים את הבורגול, העדשים והתבלינים מערבבים כ-5 דקות.

5. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים את הבצל המטוגן מעל.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: אפיק גבאי
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

שתפו את המג'דרה עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו קציצות פרגית ותירס
>> איך מכינים עוגיות מנצנצות בצורת פרח?