את המנה הזאת הכנתי ממה שיש בבית. אני אוהבת לקחת מצרכים שיושבים במקרר בלי ייחס ולערבב אותם ביחד למנה אחת. המתכון הזה מאוד פתוח לשינויים: את הארטישוק הירושלמי אפשר להחליף בתפוחי אדמה. את הפול אפשר להחליף בחומוס או בכל קטניה אחרת. אם יש לכם בשלוף, עשבי תיבול מאוד יתאימו לתבשיל הזה.
זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-55 שקלים
המרכיבים:
2 בצלים, קצוצים
8 יחידות שוקי עוף
3 שיני שום
3-4 יחידות ארטישוק ירושלמי, מקולפות וחתוכות לקוביות גדולות
200 גרם דלעת חתוכה לקביות (ללא הקליפה)
300 גרם פול קפוא
כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
2 יחידות בצל ירוק חתוך לעיגולים
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל כ-3 דקות. מוסיפים את שוקי העוף להזהבה כ-5 דקות.
2. מוסיפים את השום, הארטישוק הירושלמי, הדלעת והפול, מתבלים ומוסיפים את הבצל ירוק.
3. יוצקים כוס מים חמים ומביאים לרתיחה. מורידים את האש למינימום ומבשלים כ-40 דקות.
* מגישים ליד אורז לבן.
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בשבוע שעבר הכנו עוף מטוגן פריך
>> מתוקים שלי: דונאטס