יש לי בעיה עם סלטים. לא אכפת לי להכין ארוחה ל-10 אנשים אבל סלט?! זה לא מרגיש לי מספיק עבודה. הסלט מתאים כארוחת צהריים, או ארוחת ערב לכל המשפחה (שלושה אנשים), מאחר שהוא מכיל גם חלבונים וגם ירקות. תוסיפו לחם מלא בצד ואתם בכלל מסודרים מבחינת אבות המזון. כמויות הירקות שבמרכיבים הן המלצה בלבד, אתם מוזמנים לשחק עם הכמויות כאוות נפשכם. אוהבים יותר כרוב, או רוצים לוותר על גזר? בבקשה, שימו בסלט את הירקות שאתם הכי אוהבים - העיקר שתכינו.
זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 25 דקות
עלות: 50 ש"ח
המרכיבים (לשלושה אנשים):
מיקס עלים (חבילה)
½ כרוב סגול
2-3 גזרים
1 בצל סגול
2 יח' מלפפון
15 יח' עגבניות שרי
½ כוס טחינה גולמית
2 שיני שום קצוצות
1 לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
2-3 כפות שמן זית
500 גר' חזה עוף חתוך לקוביות
אופן ההכנה:
1. חותכים את הירקות: את הכרוב והבצל לרצועות, המלפפון והגזר למקלות ואת עגבניות השרי חוצים לחצי. מעבירים לכלי הגשה.
2. את הטחינה מעבירים לכלי ומוסיפים שום, מלח, פלפל, לימון ומים, ומערבבים היטב.
3. מחממים במחבת את השמן ומקפיצים את חזה העוף מספר דקות עד שהוא שזוף יפה. מתבלים במלח ופלפל.
4. מניחים את העוף החם מעל הסלט ויוצקים מעל את הטחינה.
מתכון: דנה אלמוסני
צילומים: אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
סטיילינג וכלים: שרה זיידמן, 054-4677202
המצרכים באדיבות "עדן טבע מרקט"