הקציצות טעימות ועסיסיות כמו שהן, אבל אפילו יותר עם ההפתעה שמסתתרת במרכזן - דלעת נימוחה עם קינמון, שתשדרג כל קציצה רגילה למשהו קצת יותר מיוחד.

קציצות פרגית עם הפתעה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות פרגית עם הפתעה. עסיסיות וטעימות | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 30 דקות
עלות: כ-38 שקלים

המרכיבים:
200-250 דלעת או דלורית חתוכה לקוביות
500 גרם בשר פרגיות, טחון
1 בצל מגורר
חופן פטרוזיליה קצוצה
1/2 כפית קינמון
2 כפות פירורי פנקו, או פירורי לחם
מלח ופלפל
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הדלעת בסיר עם מים רותחים כ-10 דקות, עד שהיא מתרככת. מסננים, מועכים בעזרת מזלג ומתבלים ברבע כפית קינמון (הרבע השני הולך לתערובת הקציצות). מניחים בצד.

2. מערבבים את כל המצרכים למעט הדלעת והשמן לטיגון ויוצרים קציצה. יוצרים בעזרת האצבע חור קטן במרכז הקציצה ומטמינים בתוכה כרבע כפית דלעת מתובלת. סוגרים ומטגנים כ-3-4 דקות מכל צד.

3. מגישים עם פתיתים או אורז.

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו עכבישי פסטה לילדים
>> רץ ברשת: לחם שום עם גבינה