לריזוטו יש שם של מנת גורמה שאם לא מקפידים טוב טוב על ההכנה שלה - היא פשוט כושלת לחלוטין. עד היום אנחנו זוכרים את הריזוטו של אינה, לימים זוכת העונה ראשונה של מאסטר שף, שהוגש לשופטים אחר כבוד והתגלה כקשה עד כמעט לא אכיל. אז השבוע אנחנו רוצים לפוצץ את הבועה הזו, ולהציע לכם מתכון לריזוטו מהיר (כן כן, יש דבר כזה), שעושה חשק לעוד ועוד.

ריזוטו בטטה - לפני (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ריזוטו בטטה - המרכיבים | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
ריזוטו בטטה - מוכן (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
הריזוטו המוכן. זה היה פשוט! | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

ריזוטו בטטות מהיר

זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 40 דקות
עלות: כ-37 שקלים

המצרכים:
3 כפות שמן זית
1 בטטה חתוכה לקוביות
3/4 כוס אורז אורז לריזוטו
30-50 גרם חמאה
1 שן שום, קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
1/2 כוס יין לבן
כוס וחצי מים חמים או ציר ירקות
כדור מוצרלה, מגורר גס (או 100 גרם פרמזן)
כף תימין או רוזמרין

אופן ההכנה:

1. מטגנים את קוביות הבטטה כ-3 דקות. מוסיפים את הריזוטו, מערבבים ומטגנים 3-5 דקות נוספות על אש בינונית.

2. מוסיפים את החמאה, השום והתבלינים, מערבבים, מוסיפים את היין הלבן ומערבבים בתנועות איטיות.

3. אחרי שהיין נספג מוסיפים את המים או הציר וממשיכים לערבב מדי פעם עד שכל הנוזלים נספגים.

4. מבשלים 10-15 דקות נוספות, מפזרים את המוצרלה או הפרמזן, מערבבים ומגישים עם תימין או רוזמרין.

מתכון: דנה אלמוסני
צילומים וסטיילינג: אפיק גבאי
המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו מאפה תרד וגבינות זריז
>> והנה כל מה שאתם צריכים כדי להיות מוכנים לפורים