הפעם הראשונה שנתקלתי בסלט המהמם הזה הייתה בניו יורק. נכנסתי למעדנייה שמכינה בייגל'ס עם כל מיני דברים טובים והסלט הזה פשוט משך אותי אליו. הטעם המיוחד שנותן לו הקארי, ביחד עם השילוב של המיונז והבייגל הטרי לא משאיר מקום לתלונות או שאלות. בגרסה הזאת הכנתי אותו על טורטייה, אבל אתם בהחלט יכולים לאכול אותו על בייגל טעים או לחם.
זמן עבודה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 18 דקות
עלות: כ-37 שקלים
המרכיבים:
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות (הכי טוב אם נשאר לכם במקרר עוף צלוי מאתמול)
2 מקלות סלרי חתוכים דק
2 כפות מיונז
1 בצל סגול חתוך לרצועות
1/2 כפית שמן שומשום
כף כוסברה קצוצה (לא חובה)
1 כפית קארי צהוב
1/2 כפית כורכום
מלח
מעט שמן
3 טורטיות או בייגל
אופן ההכנה:
1. מפזרים על רצועות העוף מעט קארי ומטגנים במחבת עם מעט שמן. ברגע שהרצועות שזופות, מוציאים מיד לצלחת ונזהרים לא לייבש את העוף. אם אתם משתמשים בשאריות עוף מאתמול - מפזרים עליהן קארי ומעבירים לקערה עם יתר המצרכים.
2. מערבבים בקערה את הסלרי, המיונז, הבצל, שמן השומשום, הכוסברה, שארית הקארי והמלח. אם אוהבים, אפשר להוסיף גם עוד קארי.
3. אחרי שהעוף מתקרר מעט מוסיפים גם אותו לקערה, מערבבים ומגישים על הטורטייה.
* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!