המאפה הזה באמת עושה טוב לגוף בכל הקור הזה, בלי הרבה בלגאן ובלי הרבה התעסקות. ליד סלט טעים, זה בכלל מושלם.

מאפה פרגיות וכרשה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
מאפה פרגיות וכרשה. טעים ומחמם | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

זמן הכנה: 15 דקות
זמן הכנה כולל: 55 דקות
עלות: כ-55 שקלים

המרכיבים:
6 כרשות מנוקות, שטופות וחתוכות לעיגולים
6 יחידות פרגיות או חזה עוף, חתוכות לרצועות
1 כפית סוכר חום
כפית צ'ילי גרוס
כפית פפריקה מתוקה
חופן כוסברה או פטרוזיליה
מלח
1/2 חבילה בצק עלים, מופשר

אופן ההכנה:

1. מטגנים את הכרשה במחבת עם שמן זית, כ-5 דקות. מוסיפים את הפרגיות ומטגנים כ-5 דקות נוספות. מתבלים ומסירים מהאש.

2. מניחים את הבצק המופשר על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. מסדרים את מילוי הפרגיות על הבצק, וסוגרים אותו כמו סיגר גדול. 

3. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, למשך 35-40 דקות. מומלץ לאפות את 15 הדקות הראשונות במצב טורבו ושאר הזמן במצב רגיל. 

* המצרכים באדיבות עדן טבע מרקט

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> בשבוע שעבר הכנו תפוחי אדמה מטוגנים עם שמנת
>> עוגת תותים וקצפת