בבית שלנו מתן היה האיש של ההמבורגרים. אני זוכרת אותו חוזר מורעב מאימון כושר מפרך, מתקלח והולך להתקין לעצמו המבורגר מפואר, לפי ספר החוקים הנוקשה ביותר: קציצה שמנמנה ועסיסית, רטבים, קצת עגבנייה, מלפפון חמוץ, חסה ועוד איזה פינוק כמו ביצה עין, גבינה צהובה או בייקון (רק שסבתא שלי לא תשמע).
השבוע, כשנתקפתי אני חשק עז לקציצה הקלישאית וחוסמת העורקים הזו, רצתי באופן מתבקש לכרטסת של אמא שלי ודגתי את המתכון המתאים. טוב, עד כמה שאפשר לקרוא "מתכון" לרשימה סתומה של מרכיבים ותו לא. אבל ההשראה עשתה את שלה, זיכרון הטעם הגביר את החשק עוד יותר והתחלתי לתור אחרי מתכון שיסביר איך מחברים על הצד הטוב ביותר את כל המרכיבים שבכרטיסייה.
אחרי קריאה מעמיקה ארגנתי את המצרכים על השיש. רבע שעה אחרי זה המנה כבר הייתה מוכנה, ורק חיכתה להגעתם של הלחמניות והמלפפונים החמוצים. כל מה שהיה חסר זה צ'יפס דק ושמנוני ואת אמא שלי, שתאחל בתיאבון ותלטף לי את השיער.
המבורגר ביתי
המרכיבים:
להמבורגרים (2 מנות גדולות או 3 מכובדות):
חצי קילו בשר טחון עם מעט שומן כבש או אווז, מה שתשיגו (כ-40 גרם שומן)
בצל סגול קצוץ
מלח דק
פלפל טחון טרי
שליש כפית כמון
מעט זרעי כוסברה (לחובבים)
מעט שמן קנולה
להגשה:
לחמניות עגולות רכות, חתוכות לרוחב
עגבנייה פרוסה
מלפפון חמוץ פרוס
שני עלי חסה שטופים מסוג אייסברג/רומית/אמריקאית
חרדל
מיונז
מלח גס
כלים:
קערת ערבוב
מחבת טפלון
כף עץ
תרווד
סכין חיתוך
אופן ההכנה:
1. מכניסים את הבשר הטחון עם השומן לקערה, ולשים כמה דקות עד שהבשר רך ואחיד.
2. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד שמשחים. מניחים להתקרר מעט.
3. מקפלים את הבצל לתוך תערובת הבשר ומתבלים לפי הטעם. לשים שוב בידיים נקיות.
4. קורצים קציצות עגולות גדולות ושמנמנות (אפשר בעזרת רינג אבל לא חובה) ומועכים אותן מעט.
5. מחממים שוב את מחבת הטפלון חמה ומטגנים את הקציצות משני הצדדים, עד שהן משחימות והופכות פריכות.
6. מורידים מהאש ומכינים את ההגשה: מורחים על חלק אחד של הלחמנייה מיונז ועל השני חרדל. מניחים עלה חסה בגודל של הלחמנייה, מעליו שמים את ההמבורגר ומעליו עגבנייה ומלפפון חמוץ.
7. סוגרים ונותנים ביס גדול.