גל המסעדות האסייתיות ששוטף את ישראל משמח אותי מאוד. למרות שמעולם לא ביקרתי באסיה, יש לי חיבה עזה לאוכל האסייתי ולטעמיו. בשנתיים וחצי בהן גרתי בניו יורק, חרשתי כל מסעדה אסייתית שיכולתי להרשות לעצמי. שיטוטים בצ'יינה טאון לאורכה ולרוחבה, מסעדות טרנדיות או ותיקות, אוכל רחוב ומזנונים אותנטיים. במקומות האלה למדתי לאכול אוכל חריף (מסעדה סורינאמית לא תימחק לי מהזיכרון, שם חטפתי כוויה בלשון מהחריפות), להכיר סוגי מנות ותבלינים ובעיקר לאהוב את המטבח הזה מאוד. כל סופשבוע קולינרי הסתיים בשיחת טלפון ארוכה עם אמא שלי, חובבת האוכל, בה הייתי מספרת לה מה אכלתי ואיפה. אחר כך היא הייתה מחפשת מתכונים שנשמעו לה דומים ולפעמים אפילו מנסה בבית.
כשחזרתי לארץ, מסעדת בית תאילנדי עוד הייתה סוד יחסי ובמהלך השנים פקדתי אותה לא מעט. רק בשנים האחרונות התחלתי להתנסות בבית בשימוש בתיבול אסייתי - שורש הג'ינג'ר, הקארי לסוגיו, שומשום ושלל סוגי אטריות הפכו לחומרי גלם זמינים במטבח שלי. אני לא מוותרת על ביקורים במסעדות האסייתיות שנפתחות לאחרונה. הביקור בהאנוי הווייטנאמית שימח אותי ואת החך שלי והזכיר לי שאני אוהבת גם את האוכל ההודי (יש שם מנה אחת מופלאה), ארוחה דשנה בטייגר לילי המצוינת גרמה לי לחלום על חופשה ארוכה בתאילנד ברגע שיתאפשר, ואני מחכה בכיליון עיניים לפתיחה של המסעדה הסינגפורית אנג סו.
מאחר שאין באזור שלנו מסעדה אסייתית ראויה, אני מתנסה בכל מיני מתכונים אסייתיים (רק סושי טרם כבש את המטבח שלי, אבל גם זה יגיע), וממציאה מנות על בסיס חומרי הגלם והתבלינים המתאימים. את המתכון הזה מצאתי כרגיל, בקופסת המתכונים, ושמחתי הוא יצא טעים להפליא ובטעם אסיאתי משובח, שהעביר בי את הצער מהמרחק הגדול למסעדה האסייתית הקרובה.
המרכיבים:
צנון חתוך לרצועות (או מספר צנוניות פרוסות דק)
גזר חתוך לגפרורים, או לרצועות דקות בעזרת קולפן
2 מלפפונים חתוכים לגפרורים, או לרצועות דקות בעזרת קולפן
פלפל אדום חריף קצוץ, או פרוס דק
2 גבעולי בצל ירוק, חתוכים לחתיכות בינוניות
כוס כרוב, חתוך לרצועות דקות
רבע בצל סגול, פרוס לרצועות
רבע קילו חזה עוף נקי וחתוך לרצועות (לא חייבים!)
לרוטב:
שלוש כפות גדושות סוכר חום
רבע כוס חומץ בן יין
רבע כוס חומץ לבן
שלוש כפות סויה
שתי כפות שמן שומשום
שתי כפיות ג'ינג'ר מגורר דק
שתי שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס
להגשה:
חצי כוס עלי כוסברה קצוצים
שלוש כפות שומשום קלוי קל במחבת
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי הרוטב ונותנים לו לנוח מעט.
2. מעבירים לקערה רבע מכמות הרוטב ומשרים את רצועות העוף לכעשרים דקות. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
3. אחרי ההשרייה, צולים את רצועות העוף על מחבת חמה או מחבת גריל עד שהן צלויות (לבנות עם סימני צליה וחריכה קלים). מוציאים ומניחים לצינון.
4. מערבבים את הסלט עם הרוטב, מפזרים כוסברה ושומשום, מקשטים עם רצועות עוף ומגישים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!