לא אשכח את ארוחת הערב הראשונה שבישלתי בניו יורק. זה היה שבוע אחרי שנכנסתי לדירה. עידו השותף ואני ריהטנו את הבית ברהיטים שאספנו במצב נהדר מהרחוב, את כלי המטבח קנינו באיקאה ואת הסירים, אל תצחקו, הבאתי איתי מהארץ – סט סולתם שכלל שתי מחבתות ושלושה סירים בגדלים שונים.
כשסיימנו לסדר ולעצב לעצמנו פינת אוכל מפנקת ליד חלון המטבח, קבענו להתייצב שם שוב בערב, לארוחה של גדולים. פתחתי את המחברת, דפדפתי במתכונים, והתקשרתי להתייעץ עם אמא מה להכין. התשובה שלה הייתה חד משמעית: "תכיני עוף בתבלינים, זו התחלה טובה". מאחר שזו הייתה הפעם הראשונה שלי עם המתכון הזה פיניתי לי כמה שעות, שהתגלו כמיותרות. אחרי שבע דקות העוף עם המרינדה כבר היה במקרר, ואני הלכתי לעשות סיבוב בשכונה, לגלות מקומות חדשים.
שעה לפני הארוחה הכנסתי את העוף לתנור, וכשהוצאתי אותו הריח והמראה גררו קריאות התפעלות רמות. אחרי רבע שעה לא נשאר למנה זכר, פרט לרוטב עסיסי ועצמות. אני אומרת לכם, ככה חונכים בית.
עוף עם תפוחי אדמה ותבלינים
המצרכים:
עוף מפורק לחלקים (כרעיים, כנפיים, חזה)
קילו תפוחי אדמה גמדיים נקיים
מלח גס
2 כפות שמן זית
למרינדה:
8 כפות רוטב סויה
5 כפות דבש
מיץ מתפוז אחד
2 כפות סוכר חום
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
פלפל שחור גרוס
שני כוכבי אניס (לא חובה)
כלים:
כלי להכנת המרינדה
קערת ערבוב גדולה
שתי תבניות פיירקס גדולות
כף
מזלג
נייר כסף
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומכניסים את העוף. מעבירים למקרר ללא פחות משעתיים.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. 20 דקות לפני שמכניסים את העוף לתנור מפזרים את תפוחי האדמה בתבנית, מתבלים במלח גס ויוצקים מעט שמן זית. מכניסים לתנור לכ-20 דקות.
4. מוציאים את התבנית מהתנור, מניחים את העוף על תפוחי האדמה ויוצקים מעל הכל את המרינדה.
5. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-45 דקות עד שעה. כשהעוף משחים ורך (בודקים עם מזלג) – זה מוכן.