חמש שנים. זה הזמן שלקח לי לשחזר את הטעם של רוטב הבולונז של אמא שלי. בכל פעם, הייתי משנה את כמות הבשר, את סוג העגבניות והצורה בה הכנסתי אותן למתכון, מוסיפה תבלינים או גורעת, משנה את זמן הבישול ואפילו מחליפה את גודל וצורת הסיר. עשרות של ניסיונות שהניבו מנות טובות וטובות פחות, אבל אף אחת, לא הזכירה לי את הבית ואת המנה המצוינת של אמא שלי. בכל פעם שאני מגלה מתכון של בולונז ברשת, או בתוכנית בישול, אני מיד חייבת לנסות ולראות, אולי זה זה המתכון הסודי, אבל לא.

בטח תגידו שבולונז זה בולונז, רוטב עגבניות, בשר קצוץ או נתחי שפונדרה שבושלו ארוכות, עשבי תיבול ופסטה, אבל לא. הבולונז של אמא שלי היה מנת ראגו מנחמת, בשר שהוציא את כל הטוב ממנו, עגבניות הייעוד שלהן היה לתת את האקסטרה טעם, עם מרקם סמיך סמיך וכבד שבתוכו שכנו חתיכות הבשר שמעולם לא התייבשו וטעם שהאיטלקים היו מהללים בלי סוף.

הבולונז הסודי של אמא מיקי (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
הבולונז הסודי של אמא מיקי. חמש שנים של שחזור | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

למרות שבקופסת המתכונים המיתולוגית של אמא יש למעלה מ-300 מתכונים, ועוד עשרות מתכונים פזורים במחברת ובפתקים רבים, המתכון של הבולונז לא נמצא מעולם.

לפני כמה שבועות חזרתי מהקצב עם קילו של בשר טרי טחון, ועם קצת שומן, כי היה. החלטתי לאלתר בולונז, כי זה בדיוק מה שהתחשק לי. וכשמתחשק לי משהו, החשק והתשוקה נכנסים למנה והופכים אותה לטובה מתמיד. כנראה שזה מה שהבולונז שלי היה צריך.

כבר באמצע ההכנה הריחות גירו לי את בלוטות הזיכרון, וכשטעמתי כמעט בכיתי. חמש שנים ותשוקה עזה לבולונז הצליחו לפצח את הנוסחה ולגלות את המתכון האמיתי לבולונז של אמא.

הבולונז הסודי של אמא מיקי

המרכיבים:
כף שמן זית
בצל גדול קצוץ
גזר אחד בינוני חתוך לחתיכות קטנות מאוד
800 גרם עגבניות בשלות מרוסקות ללא קליפה (מודה שאני משתמשת, ממש כמו אמי בעגבניות מקופסה וזה עובד נהדר)
4 יחידות של פלפל אנגלי
מלח גס
פלפל גרוס
2 עלי דפנה
400 גרם בקר טחון
50 גרם שומן עדיף בקר, אפשר גם טלה

להגשה:
עלי בזיליקום טריים
לחובבים ולמי שאינו שומר כשרות: פרמזן מגורר דק 

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר בינוני ורחב שמן זית. מכניסים את הבצל ומערבבים קלות עד הזהבה.

2. מוסיפים את הגזר ומערבבים. נותנים לו כמה דקות להתרכך ומוסיפים את העגבניות. מערבים עד בעבוע.

3. מוסיפים את הפלפל האנגלי, המלח הגס, הפלפל הגרוס ועלי הדפנה, ומניחים לרוטב להתבשל כחמש דקות.

4. מוסיפים את הבשר ואת השומן (ללא טיגון מוקדם) ומערבבים בעדינות. נותנים לרוטב לרתוח ומורידים את האש לקטנה. מבשלים כשעה ומערבבים מדי פעם. אם הרוטב עדיין אינו סמיך מספיק, משאירים עוד קצת על אש קטנה.

5. מגישים את הרוטב על ערימת ספגטי, ביחד עם פרמזן מגורר ובזיליקום טרי.

שתפו את המתכון לבולונז עם החברים

>> בשבוע שעבר הכנו שוקו אמיתי
>> מרק בשר תימני אמיתי

 

>> כשזה מגיע לקציצות, אין כמו המתכון הסודי של סבתא. יש לכם מתכון מנצח לקציצות? השתתפו ואולי תזכו בפרסים