כבר שבועיים שאני לא מפסיקה לאכול סופגניות, בשלל טעמים ואיכויות. אחר 14 יום של חוויה שומנית, מתוקה ומשמינה, התחלתי להתגעגע ללביבות: חמות, דקות ופציחות, כאלה שלא מתנפחות בבטן, אבל משאירות טעם של חנוכה ומעוררות זיכרונות ילדות. בשנה שעברה עמדתי וליבבתי, ואפילו כתבתי טור עם מתכון נהדר, שתמיד מצליח. השנה החלטתי להתחכם ולהכין מתכון של אמא שלי, של לביבות תירס. משום מה הכמויות במתכון נראו לי לא הגיוניות, ואכן, הלביבות יצאו טעימות להפליא, אבל דומות יותר לחביתה עשירה עם תירס (מה שלא מנע מבן הזוג ומהחברים שהגיעו להדלקת נר לאכול אותן בהנאה, תוך טבילה ברוטב סויה מלוח).

למחרת בערב הרגשתי צורך לתקן את החוויה. הפחתתי כמויות, ליבבתי וטעמתי - יצא בדיוק, אבל בדיוק כמו שזכרתי, לביבות תירס מעשה ידי אמי. תהיתי איך יכול להיות שהמתכון הכתוב כל כך לא מדויק, ואז הבנתי - בפעם המאה בערך - שאמא שלי שדרגה, שיפרה והמציאה מתכונים בלי ליידע את הכרטיסיות המקוריות בשינויים. עלה לי חיוך כשחשבתי שאולי, בכל מה שנוגע לבישולים ולמטבח, אני הולכת בדרכה, בדרך הנכונה.

לביבות תירס (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
לביבות תירס. ממש כמו של אמא | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לביבות תירס

המרכיבים:
קופסה גדולה של תירס משומר (למשקיענים, צריך לפחות 6 קלחי תירס טרי)
חצי כוס קמח
ביצה
חצי כוס חלב
קורט אגוז מוסקט מגורר
מלח
פלפל
צרור קטן של בצל ירוק, קצוץ
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:

1. מסננים את התירס ומערבבים עם שאר חומרי הבלילה.

2. נותנים לבלילה לנוח במסננת מעל קערה 10 דקות.

3. מחממים מחבת, מוסיפים שמן כך שיכסה את כל פניה ומניחים גם לו להתחמם.

4. יוצקים מהבלילה למחבת בעזרת כף, משטחים ומעגלים קצוות.

5. מטגנים עד שהבלילה מתייצבת ומקבלת צבע, והופכים. מטגנים את הצד השני, ומוציאים לנייר סופג. אפשר להגיש עם רוטב סויה בצד.

>> לכל מתכוני הלביבות

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת שוקולד עם אגוזים
>> מחפשים מה להכין להדלקת נרות? הנה כל מיני לביבות, סופגניות, וגם עוגת שמרים אחת