בשבועות האחרונים נתקענו על מאכלים חורפיים כמו פולנטה ומרקים סמיכים, תבשילים וקדרות. אחרי ימים משמחים אך אינסופיים של גשם התחשק לי משהו ירוק ורענן. דבר ראשון חשבתי על תרד. ירדתי לחנות הקטנה אך מלאת כל הטוב של הירקן ושם מצאתי שהתרד נגמר, אבל מה שכן יש זה עלים גדולים, ירוקים ויפים להפליא של מנגולד.

חזרתי הביתה עם שלל עלים, ולמרות האמירה המפורשת של השף הידוע - שנמאס לו שדוחפים את העלים היפים לפשטידות ולקישים - בחרתי מתכון שבו חולטים את המנגולד וכן, דוחפים אותו לפאי. כשהגשתי את המנה הריחנית לזוגי הוא שאל "מה זה הניסיונות האלה שאת עושה במטבח? זה חדש?". "לך אולי זה חדש, אני את זה כבר אכלתי, אבל כשאמא שלי הכינה", עניתי. תוך דקות לא נשאר פירור, המהומים של שביעות רצון והנאה נשמעו בפינת האוכל, ולי לא היה אכפת מה השף יגיד. מנגולד עובד יופי בקישים.

פאי מנגולד (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
פאי מנגולד. תוך דקות לא נשאר פירור | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

פאי מנגולד

המרכיבים (לתבנית פאי קטנה, בקוטר 18-20 ס"מ לכל היותר):
לבצק:
225 גרם קמח (כוס וחצי ועוד כף)
ביצה
50 מ"ל שמן זית
50 מ"ל חלב

למלית:
קילו עלי מנגולד נקיים, ללא העורק הלבן
כ-30 גרם חמאה
2 בצלצלי שאלוט קצוצים
2 ביצים טרופות
50 גרם פרמזן מגוררת
פלפל גרוס
מעט מוסקט טחון

להברשה:
שמן זית
מלח גס (ו/או שומשום או קצח)

להגשה:
150 מ"ל קרם פרש (או שמנת חמוצה באחוז גבוה, נגיד 27%)
עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים לכדור, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר לשעה.

2. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. חולטים את עלי המנגולד (שמים כחצי דקה-דקה במים רותחים עד שהם מתרככים קלות והצבע קצת משתנה), ומעבירים למסננת.

3. ממיסים חמאה במחבת קטנה ומטגנים בעדינות את הבצלצלים הקצוצים. מכבים את האש ומניחים להתקרר.

4. סוחטים את עלי המנגולד טוב טוב ומעבירים לקערה.

5. מוסיפים את הביצים, הפרמזן והתבלינים, ומערבבים.

6. מרדדים את הבצק הקר ומחלקים לשניים. מניחים חלק אחד בתחתית התבנית, מותחים בעדינות את הבצק על צידי התבנית ומהדקים קלות.

7. מסננים את המלית ומעבירים לתבנית. משטחים.

8. מעל המלית משטחים את שארית הבצק ומהדקים יפה.

9. אופים כ-30 דקות ומגישים עם קרם פרש ועירית קצוצה.

 >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות קוואקר מהממות
>> והנה 3 מתכונים מנצחים למאפינס