מכירים את התחושה בפה רגע לפני שנכנס אליו בראוני חם וטרי, מלא שוקולד ופצפוצי אגוזים, כזה שנאפה בהמון אהבה? אם להגיד את האמת בדרך כלל אני לא בחורה של קינוחים, אבל בראוניז דחוסים וטובים יכולים למוסס אותי למולקולות קטנות ולגרום לי לנהוג כאחרונת השוקוהוליסטיות.
בימים אלו, כשכולי טרודה ועסוקה, אני רעבה כל הזמן. בין ימים מלאים בעבודה, משמרות במטבח, תחזוק משפחתי, חברתי וזוגי והכנות וסידורים לקראת חתונה – המוח שלי זקוק לפחמימות, שוקולד ותדלוק תמידי. באופן מפתיע, במקום להרגיש צורך להתנזר ממזון כדי להיראות טוב באירוע, הגוף שלי מורד ומפתח תחושת רעב קבועה שסתם פחמימה לא יכולה לבטל.
מאחר שבראוני קל לקלקל ולהפוך לסתם עוגת שוקולד דחוסה, עקבתי אחר הוראות ההכנה בכרטיסייה של אמי בחרדת קודש, לא לפני שחיפשתי ברשת מתכונים מתחרים ווידאתי שאכן, היא לא קימצה במרכיבים ולא חסכה בהוראות הכנה. ואמנם, הבראוני הגיח מהתנור ריחני ושוקולדי במידה הרצויה. אחרי שהפרשתי לי חתיכה נדיבה הבנתי: אין שום טעם לסבול לפני אירוע, כשבמקום זה אפשר להתענג על חתיכה של אושר שוקולדי צרוף.
הבראוניז של אמא
המרכיבים:
250 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר איכותי (לפחות 40% מוצקי קקאו)
250 גרם סוכר
140 גרם קמח
6 ביצים
100 גרם אגוזי מלך ולוז קצוצים
50 גרם שוקולד צ'יפס
כלים:
סיר קטן
קערת מתכת להמסה
מיקסר עם וו לישה
תבנית מלבנית בינונית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות. בקערת מתכת מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) ממיסים את השוקולד והחמאה עד לקבלת משחה חלקה.
2. מערבלים במיקסר את הסוכר עם התערובת החמה, עד שהוא נטמע ונמס.
3. מוסיפים את הביצים בהדרגה, כל פעם אחת, ומבליעים בתערובת.
4. מקפלים פנימה בעדינות את הקמח עד שמתקבלת תערובת חלקה.
5. מקפלים פנימה את האגוזים והשוקולד צ'יפס, יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים בצורה אחידה. אופים כ-30 דקות.