מאז שעברנו לגור בצפון, אני מבשלת המון. לא שלפני כן לא בישלתי אבל עכשיו, כשיש פחות אופציות קולינריות קרובות לבית וכמות ספרי הבישול שלי ממשיכה לגדול, אני מסתערת על המטבח לעתים קרובות במיוחד. בחודשיים האחרונים אני צופה במאסטר שף, שומעת את כל הסיפורים של המתמודדים, מזילה דמעה ורק מחכה לראות מה יצא תחת ידם המיוסרת. מה שמעניין לראות זה את המקורות של המתכונים: כל כך הרבה מתכונים מגיעים מהבית, מאמא, מארץ המוצא והזיכרונות - ממש כמו שאני מבשלת, מהזיכרון, מהגעגועים ומקופסת המתכונים.
בכל משימה אני מיד חושבת מה אני הייתי מתקינה מהמרכיבים, מתפעלת מהיצירתיות והמקצוענות ומחכה בקוצר רוח לתוצאות. לפעמים אני חושבת איך אמא שלי בטח הייתה מתמכרת לתוכנית ורצה למטבח לבשל מתכונים שמצאו חן בעיניה. היא הייתה כותבת בכתיבה תמה את המתכון על כרטיסייה עם שורות, ומכניסה לקטגוריה הנכונה בקופסה עם הקרדיט למשתתף שהכין את המנה.
לא מזמן, תום הכין בתוכנית חזה עוף מפתה, שלמרות פשטותו הצליח לכבוש את חיך ולב השופטים. חשבתי כמה עוף לא מקבל את הכבוד הראוי לא במטבחי השפים וכמה אני אוהבת עוף. מיד פלשתי לקופסת המתכונים ושלפתי מתכון קדירת עוף ביין לבן ותמרים, כזה שישמח כל חובב אוכל ואפילו את שופטי מאסטר שף הקשוחים.
המרכיבים:
למרינדה:
2 כוסות יין לבן
2 עלי דפנה
6 גרגירי פלפל שחור
גבעול תימין
כף ג'ינג'ר טרי קלוף ומגורר
קורט קינמון
לבישול:
ארבע כרעיים נקיות ומפורקות
בצל סגול גדול, קלוף וחתוך לשמונה
פלפל אדום חריף, נטול גרעינים וקצוץ
10 שיני שום קלופות, מעוכות
4 גזרים, קלופים וחתוכים גס
8 תמרים (עדיף מג'הול) שלמים
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה עמוקה את מרכיבי המרינדה ומשרים בה את העוף לשעתיים לפחות (עדיף לילה שלם).
2. מנגבים את העוף. מחממים מחבת גדולה ועמוקה יחסית ומשחימים את העוף.
3. מסננים את המרינדה שנשארה בקערת ההשרייה ומרתיחים אותה בסיר קטן.
4. מוסיפים לעוף שבמחבת את הבצל, הפלפל החריף, שיני השום והגזר ומטגנים עד שכל הירקות מתרככים קלות. מוסיפים את המרינדה למחבת ומבשלים כ-45 דקות עם מכסה. מוסיפים את התמרים ומבשלים עוד כרבע שעה (גם עם מכסה).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!