יש את האנשים האלה, שמתים על עוגות תפוחים: פאי, טארט טאטן, שטרודל ואפילו עוגת תפוחים עקומה של מאפייה בתחנה המרכזית. אני לעומת זאת, מאלה שחושבים שהכי טוב לאכול תפוחים כשהם טריים ומצריכים ביס רציני בהם. אף פעם לא עלה במוחי להזמין מרצון קינוח עם תפוחים, בעיקר בגלל המגבלות שלי בצריכת לקטוז. אם מישהו מציע שנתפשר על זה, אני מוותרת בגבורה ומעדיפה לראות אותו מסתער על עוגת גבינה או מרקיז שוקולד עתיר שמנת, ולא לנגוס בעוגה או מאפה שחוממו והצמידו להם כדור גלידת וניל. בניגוד אלי, המשפחה שלי חובבת רצינית של עוגות תפוחים ופאי מהסוג הזה. אבא שלי תמיד מספר בנוסטלגיה על פאי התפוחים שאמא שלו הייתה מכינה, מהביל ומלא מרגרינה, קינמון וצימוקים (כי מבחינתו אי אפשר קינוח בלי צימוקים), בתבנית עגולה, שעוד לפני שמשהו הספיק לקחת חתיכה, הוא ואחיו הגדול היו מתחרים מי יגנוב את האמצע של העוגה, באמצעות כוס עגולה.

עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס (צילום: יפית בשבקין, mako אוכל)
עוגת תפוחים ושוקולד צ'יפס. בחושה תפוחים? יש דבר כזה | צילום: יפית בשבקין, mako אוכל

>> טעימא: הסיפור שמאחורי הטור

אז אני לא קיבלתי מאבי את החיבה למאפי תפוחים ויש לי העדפה ברורה לפירות אחרים או לקינוחי שוקולד. אמא שלי, כמובן, פינקה את אבא שלי בשלל קינוחים מלאים תפוחים ירוקים (שאותם אני אוהבת, במיוחד יונתן), הייתה מכינה משקה אלכוהולי מפנק עם צימוקים וחתיכות תפוח (השילוב הקדוש), פאי, שטרודל וכל מה שבא. מאחר שהיא הייתה אישה חכמה, היא למדה גם להסליק את התפוחים במיני מגדנות. עוגת התפוחים הבחושה שלה מצליחה להוציא את כל הטוב מהתפוח ולהכניס אותו לעוגה בחושה, מנחמת, טעימה, כזו שאפשר לאכול פרוסה אחר פרוסה, בלי להשפריץ ובלי להילחם על האמצע.

המרכיבים:
כוס שמן קנולה
1/3 1 כוסות סוכר
2/3 1 כוסות קמח
1/2 כפית קינמון
כף שטוחה של אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
2 ביצים גדולות
4 תפוחים ירוקים חמוצים קלופים ומגוררים גס
100 גרם שוקולד צ'יפס (או צימוקים, למי שאוהב)
אבקת סוכר לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. משמנים שתי תבניות אינגליש קייק ומחממים תנור ל-180 מעלות.

2. שמים במיקסר שמן וסוכר, ומערבלים. מוסיפים קמח (פחות כף אחת שנשארת בצד לשימוש מאוחר יותר), קינמון, אבקת אפייה וסודה לשתייה וממשיכים לעבד. 

3. מוסיפים ביצים ותפוחים, ומערבלים כמה דקות לתערובת יפה. במקביל, מערבבים את השוקולד צ'יפס (או הצימוקים) יחד עם כף קמח בקערה קטנה עד שהם מכוסים לחלוטין. מערבלים כדקה עד שהתערובת אחידה, מחלקים לשתי התבניות ומכניסים לתנור לכ-45 דקות. כאשר קיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא יבש, העוגה מוכנה. לפני ההגשה, אפשר לפזר מעל אבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> חיתוכיות טחינה מפתיעות
>> כל המתכונים לפסח